Raad annaks esimese parkimistunni tasuta

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsus plaanib alates 1. juulist lubada kogu linnas parkida esimese tunni maksuvabalt.
Tartu linnavalitsus plaanib alates 1. juulist lubada kogu linnas parkida esimese tunni maksuvabalt. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse plaan on juulist kõikjal Tartu tasulise parkimise alal anda esimene tund maksuvabaks ja lisaks alandada parkimise hinda mõnes kesklinna paigas, kuid volinikud kõhklevad.




Esimesed 60 parkimisminutit oleksid parkimise algusaja tähistamise korral tasuta sõltumata sellest, kas auto seisab tasulise parkimise A-, B- või C-tsoonis, seega oleks maksuvabalt võimalik parkida ka vanalinna piirkonnas.

Tartu abilinnapea Margus Hanson ütles, et sellise kavani on viinud ühelt poolt kesklinna ettevõtjate ja ettevõtete töötajate märgukiri. Selles juhitakse tähelepanu, et tasuline parkimine takistab äri arengut ja et olukorras, kus ettevõtjad peavad pingutama ots otsaga kokkutulemiseks, on linn oma ametnikele ja veel mõnedele asutustele jaganud ühtekokku 149 tasuta parkimise luba.

Teisalt on viimastel kuudel järjest vähenenud tasuliste parkimiskohtade täitumus: aasta tagasi kevadise loenduse ajal keskmiselt 54 protsenti, tänavu 44 protsenti. Vaid viiel tasulise parkimise ala tänavalõigul ületab keskmine täitumus 70 protsenti, tervel real tänavatel on täitumus alla kolmandiku.

Volikogu linnamajanduskomisjon aga katkestas määruse muutmise arutelu, kuna tasuta parkimistunni ettepanek tuli liiga ootamatult. Tunnise maksuvabastuse vastu kõlas argumendina muu hulgas, et see lükkab määramatusse tulevikku parkimismajade ehituse.

Komisjoni Reformierakonna fraktsiooni kuuluv esimees Toomas Kapp katkestas arutelu, kuna eelnõu on tema sõnul veel toores ja selle kõiki mõjusid pole veel läbi kaalutud.

Tasuta parkimistunnile on IRLi kindel toetus, kinnitas komisjoni liige Jüri Kõre. Sotsist komisjoni liige Tõnu Ints ütles, et tasuta parkimistundi võiks toetada vanalinna ümbritsevail tänavail nagu Poe ja Vabaduse, kuid kõikjal vanalinnas halvendaks see keskkonda ja võiks sügisel tuua parkimisummikuid.

Eelnõu kohaselt liigitatakse Magasini tänav senisest A-tsoonist B-tsooni, nagu ka Vallikraavi 4a parkla.

Parkimiskorralduse muudatuste kava


• Kogu tasulise parkimise alal 60 minutit tähistatult tasuta.


• 25-kroonise tunnihinnaga A-piirkonda kuuluv Magasini tänav ja Vallikraavi 4a parkla liigitatakse B-piirkonda, kus tund maksab 10 krooni.


• Mootorratastele tähistatakse tasuta parkimiseks mõeldud kohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles