Tartu Ülikool jõudis maineuuringus taas parimale positsioonile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Hiljuti uuris TNS Emor Eesti ülikoolide tuntust ja mainet. Parimale kohale platseerus Tartu Ülikool.

Tänavune maineuuring küsis tegutsevate ülikoolide spontaanset tuntust. Ülekaalukalt kõige kõrgema spontaanse tuntusega on Tartu ülikool, mida tervikuna nimetas 81 protsenti vastajatest. Emori analüütik Jaanika Hämmal lisas, et tuntuselt järmine oli uuringu järgi Tallinna Tehnikaülikool, mida nimetas 57 protsenti vastanutest. Järgnes Tallinna Ülikool 48 ja Eesti Maaülikool 31 protsendiga.

Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm usub, et mainet on parandanud tema juhitava ülikooli kuulumine maailma tippude hulka. «Üha enam kasvav maine nii Eesti elanikkonna hulgas kui ka rahvusvaheliselt, annavad kinnitust, et meie õppetöö ja teadustegevus kannavad kindlat kvaliteedimärki, mis pole jäänud inimestel märkamata,» ütles Kalm pressiesindaja vahendusel.

Veel lasi Emor inimestel vastata, milline ülikool on nende arvates parima mainega, pannes võrdlusesse kaks Eesti kõrgkooli. Sellegi küsimuse juures saavutas Tartu Ülikool parima tulemuse.

Tartu ülikooli õppeprorektor Martin Hallik avaldas lootust, et mainekuse kasv enamikes sotsiaaldemograafilistes rühmades toob Tartusse õppima üha enam võimekaid ja motiveeritud tudengeid, mis ongi ülikooli eesmärk.

Maine alustaladeks peetakse uuringu põhjal hariduse kõrget taset, lõpudiplomi väärtust tööturul ning ülikooli usaldusväärsust. Lisaks toodi esile Tartu ülikooli uuenduslikkust ja kaasaegsust, kuna luuakse uudseid lahendusi nii teadus-, õppe- kui ka loometöös.

Lisaks ülikoolide mainepositsioonidele kaardistati ka õppevaldkondade üldist mainet elanikkonna hulgas. Viimasel kolmel aastal muutumatuna püsinud õppesuundade maine esiviisik on kõik esindatud Tartu ülikoolis: arvutiteadused, tervishoid/arstiteadus, tehnikaalad, õigusteadus ning ärindus/majandus.

Viiendat korda korraldatav uuring viidi läbi 15–74aastaste elanike seas. Selles osales 953 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles