Galerii: sportlik rongkäik edendas õpetajaharidust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul Tartu Ülikooli peahoone eest alanud 4,2-kilomeetrine rongkäik pööras tähelepanu uuendustele õpetajahariduses. Üheskoos külastati Tartus asuvaid hooneid, kus õpetajaharidust antakse.

«Tartu ülikool on muutnud õpetajahariduse õppekavu. Meil on uued ained ja õppejõud, kes õpetavad suhtlema, kavandama, õpetama, uurima ja juhtima,» selgitas rongkäigu korraldanud Tartu ülikooli Pedagogicumi juhataja Margus Pedaste.

Rongkäigu jooksul püüdsid selles osalenud näidata, mida uut on õpetajahariduses tehtud ning suurendada seeläbi avalikkuse usku ja huvi selle ala vastu.

Kepikõnnirongkäigul kõnelesid õpetajaharidusest näiteks Tartu ülikooli spordipedagoogika ja treeninguõpetuse instituudi juhataja Ando Pehme, haridusuuringute ja õppekavaarenduse keskuse juhataja Margus Tõnissaar, sotsiaal- ja haridusteaduskonna dekaan professor Jaanus Harro ja haridusteaduste instituudi eripedagoogika osakonna juhataja Kaja Plado.

Tartu Ülikooli peahoone eest alanud kõnnak suundus üle Toomemäe ja mööda Vanemuise tänavat haridusteaduste instituuti Salme tänaval Karlovas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles