Kastani tänav saab uue asfaldi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastani tänava remont algab Võru tänava poolsest otsast, mis täna liikluseks suletakse.
Kastani tänava remont algab Võru tänava poolsest otsast, mis täna liikluseks suletakse. Foto: Kristjan Teedema

Juba läinud aastaks tööplaani võetud, aga siiski edasi lükatud teeremont Kastani tänavas algab ja toob täna lõunast kaasa liikluse sulgemise selliselt, et Võru tänavast Kastanisse sõita ei saa.

«Suund on võetud, et pealmine kate saaks uuesti rajatud, alumistesse teekonstruktsioonidesse ei minda,» tutvustas abilinnapea Raimond Tamm.

Eile tunnistas linnavalitsus remondihankel edukaks ASi Lemminkäinen Eesti pakkumise, mille hind on pisut üle  215 000 euro.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et tõepoolest oli Kastani tänava Võru-Riia lõik juba mulluses tööplaanis, kuid kuna Tartu Veevärgil ei olnud raha seal torustiku vahetamiseks, polnud linnal mõtet uut asfalti panna. Nüüd vahetatakse Võru tänava poolses otsas ka soojatorud ning linn loodab, et niipea ei ole tarvis sellel tänaval uuesti kaevama hakata.

Ajutine liikluskord

Tööd kestavad pikalt, sest Haagi sõnul tingib selle komplekslahendus, kus ka kõigi majade ühendused uuendatakse. Teetööd käivad Kastani tänaval lõikudena ning liikluspiirangud jätkuvad augustikuu lõpuni.

Kastani tänav Võru tänava ja Kastani põigu (Kastani 173) vahelisel lõigul on suletud täna keskpäevast kuni 25. juunini.

Ümbersõit, seejuures linnaliinibussil nr 11, on Võru, Väike-Tähe ja Riia tänava kaudu. Bussid ei läbi Külmhoone ja Riia peatust, nende asemel on Kastani ja Pauluse peatus.

Teetööde lõpuni on Riia tänavalt lubatud parempöörded Kastani tänavale, seal kehtib kahesuunaline liikluskord.

Haak lausus, et ümbersõit Riia mäe kaudu on kõige konfliktivabam. Linnavalitsus on aga hoolitsenud ka selle eest, et Kase põik oleks ümbersõiduks kasutatav. Sellele tänavale on peale veetud freesasfalti ja seda on tasandatud.

Haak möönis, et hommikune liiklusvoog peab otsima nüüd endale uue kanali, kuid koolivaheajal on liiklus hõredam. Remondi lõppedes peaks Kastani tänav olema seal aga palju paremini sõidetav. Veevärk kavatseb seal kaevukaasi vähemaks võtta.

Remondiga jännis

Suurem taastusremont käib praegu Jaama tänaval Raatuse-Puiestee lõigus ja peagi läheb remonti Turu tänav Sepa-Ringtee lõigus, kuid sellega Haagi sõnul loetelu piirdub. Mõni kõnnitee ja jupike Ülikooli tänavat on veel jutuks.

Kuid kevadine augulappimine ei ole ikka veel ringi peale saanud, sest mahud on väga suured ja linnavalitsus otsib lisaraha, põhjendas Haak.

Plaanis on aga ka tuleva kevade lagunemise ennetamiseks hõredamad ja karvasemad kohad tänavatel pigipritsiga üle käia. «Oleme selle järjekorras,» sõnas Haak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles