Madis Naaritsa maadlus üllatas treenerit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Naarits punases trikoos. Foto pärineb varasemalt võistluselt.
Madis Naarits punases trikoos. Foto pärineb varasemalt võistluselt. Foto: Erakogu

Saksamaal Achimis peetud kreeka-rooma maadlusturniiril kuni 74 kg kaalus võitnud Madis Naarits (-74 kg) oli praeguse koduklubi treeneri hinnangul turniiri suurim üllataja.

Tartust Kalev/Englase klubist välja kasvanud noor maadleja õpib ja treenib praegu Taanis. Seal on ta tulnud kohalikel juunioride meistrivõistlustel hõbedale.

Sel turniiril jõudis ta eelringidest finaali aga peaaegu ennastületavate võitudega, vahendas maadlustreener Voldemar Press.

Finaalis tuli vastaseks favoriidiks peetud venelane, kuid sel korral sai Naarits oma tahtmise ja kohtunik kuulutas esimest aastat juuniorideklassis võistleva kalevlase võitjaks.

Sel korral maadeldi veel vanade maadlusreeglitega, lisas Press. Uute reeglite järgi, millest peagi ilmub ka Eestikeelne tõlge, saab domineerivaks aktiivne püstimaadlus. Sundparteris maadlemise osakaal jääb aga tagasihoidlikumaks.

Tänu maailma spordiriikide aktiivsusele ROKi juhatuse esialgse otsuse vastu kõrvaldada olümpialt üks alustalasid, maadlus, võivad spordiala esindajad maadluse säilimisse olümpial taas uskuda. Viimasel häältusel Peterburis sai maadlussport kindlaima eelistuse juba esimeses voorus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles