Maadlejad talusid rahvusvahelist konkurentsi hästi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel kogunesid Eesti Maaülikooli spordihoonesse maadlejad üle Eesti, kellele pakkusid tugevat konkurentsi sportlased Lätist, Leedust, Venemaalt ja Ukrainast. Maha peeti nimeka maadleja ja maailmameistri Georg Hackenschmidti 44. mälestusvõistlused.

Matile astusid nii kreeka-rooma kui ka naismaadlejad. Tartu maadlejatel oli põhjust poodiumile astuda mitmel korral. Kadettide vanuseklassis saavutas kolmanda koha kuni 63 kg noorte hulgas Keyt Muuga (Tartu Valla SK). Kuni 100 kg kategoorias võttis tuliste matšide järel esikoha Evo-Richard Lode (Tartu Valla SK).

Täiskasvanute seas võitles end finaali Keith Štšeglov (EMÜ SK), kuid pidi seal tunnistama vastase paremust ja võttis seekord vastu hõbedase autasu.

Kuni 66 kg meeste hulgas pildus Kristjan Toots (EMÜ SK) oma vastased järjest hooga matile ning astus finaalis vastamisi Ukraina maadlejaga. Finaalmatš oli vaatemänguline, kuid sedapuhku pidi ka Toots kaugelt saabunud vastase ülekaalu tunnistama ja nii riputati ka tema kaela hõbemedal.

Kuni 84 kg meeste hulgas ei andnud Hardo Toots oma vastastele ühtegi punkti ning sai veenva esikoha. Kuni 96 kg meeste kategoorias võitis Tartu Kalev Englase maadleja Mario Kramin kolmanda koha.

Ka Tartu naismaadled pidasid maha mitmeid põnevaid matše. Kuni 48 kg naiste arvestuses alistas kõik oma vastased Maria Kilk (EMÜ SK). Kuni 63 kg naistest võitis esikoha Kaisa Muutra (EMÜ SK) ning kuni 72 kg naiste hulgas tegi seda sama Gerlin Järvela(EMÜ SK) sundides Anette Traksi (TÜ ASK) leppima hõbemedaliga.

Hackenschmidti mälestusvõistlusi korraldab Tartu Linna Maadlusselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles