Tartu tunnustab parimaid ettevõtteid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortumo meeskond.
Fortumo meeskond. Foto: Fortumo

Emajõelinna eelmise aasta edukamad ettevõtted olid AS Fortum Tartu, Fortumo OÜ ja Kaarsilla Kinnisvara OÜ. Täna kell 15 jagab raad ettevõtetele tunnustust Dorpati konverentsikeskuses.

Linnavalitsuse teatel auhinnati konkursil ettevõtjaid neljateistkümnes erinevas kategoorias. Majandusnäitajate alusel (müügitulu töötaja kohta, müügitulu kasvu, investeeringud ja rentaablus) tunnustati eraldi erineva töötajate arvuga ettevõtjaid.

Alla 10 töötajaga firmadest osutus parimaks Kaarsilla Kinnisvara OÜ, 10-49 töötajaga ettevõtetest Fortumo OÜ ja üle 50 töötajaga ettevõtetest tunnistati edukaimaks AS Fortum Tartu, mis pälvis ka suurima investeerija tiitli.

Enim töökohti loonud ettevõtjaks on AS Prisma Peremarket, mis lõi Tartusse juurde 116 töökohta. Suurim eksportija on AS Lemeks, mille müügitulust moodustas eksport 55 protsenti ehk üle 46 miljoni euro.

Silmapaistvaima saavutuse auhinnaga pärjati Meteci Valduse OÜ-d, mis juurutas 2012. aastal Meteci kaubamärgi all tootmisse 101 uut toodet ning arendas koostöös Getinge AB-ga välja haiglates kasutatavate transpordivahendite ja seadmete komplekti, mis pälvis rahvusvahelise

disainiauhinna Red Dot.

Vastutustundliku ettevõtja kategoorias sai juba teist aastat järjest esikoha OÜ Playtech Estonia, mis on panustanud märkimisväärselt nii kohaliku kogukonna kui ka töötajatele heaolu parandamisele suunatud tegevustesse.

Tartu kutsehariduskeskuse parimaks koostööpartneriks tunnistati Henkel Balti OÜ, mis on toetanud kutsevõistluste läbiviimist, õpetajate stažeerimist ja pakkunud praktikavõimalusi.

Aasta alustaja sihtasutuses Tartu Teaduspark on OÜ BoatArt, mis on välja arendanud paadi Cumulus 164 ning sõlminud müügilepinguid  toote müügiks Soome ja Norrasse.

Edukaim alustaja sihtasutuses Tartu Loomemajanduskeskus on OÜ Pimik, mis on lisaks traditsioonilisele filmile ja fotole asunud tegema 3D fotosid ja filme. Seejuures on OÜ Pimik suutnud ühe aastaga oma müügitulu neljakordistada 33 500 eurolt 140 000 euroni.

Edukaimaks meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtjaks nimetati AS Kliinik Elite. Ettevõtja ekspordimaht ulatus silmapaistva 205 173 euroni ning oluliselt on kasvanud Soome ja Rootsi patsientide arv. Lisaks osaleb AS Kliinik Elite teadus- ja arendustegevuses ning Repro TAK projektis.

Kõige laste- ja noortesõbralikumaks ettevõtjaks tunnistati OÜ Tartu Seksuaaltervise Kliinik ja laste- ja noortesõbralikumaks organisatsiooniks kuulutati Tartu Laste Tugikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles