Tartu sisekontroll: Oa tänava juhtumis oli ametnikul huvide konflikt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju vaidlusi tekitanud Oa 
tänava maja.
Palju vaidlusi tekitanud Oa tänava maja. Foto: Margus Ansu

Äsja valminud Tartu linnavalitsuse sisekontrolliteenistuse aruandest selgub, et kuna linnavalitsusest lahkunud arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Karin Raid osales oma lähisugulasega seotud ettevõttele projekteerimistingimuste ja lubade väljastamise menetlustes, eksis ta korruptsioonivastase seaduse vastu.

Sisekontrolli hinnangul oleks Karin Raid pidanud võimalikust huvide konfliktist oma otseseid ülemusi teavitama ja end vastavatest menetlustest taandama, teatas Tartu linnavalitsuse pressiesindaja BNSile.

Osakonna ametnike esitatud seletuskirjadest ja selgitustest ei nähtu, et Raid oleks otseselt kedagi mõjutanud, kuid tema alluvad võisid tunda kaudset survet, leidis sisekontroll.

Sisekontroll tuvastas, et ehitusprojektides esinevaid vigu ja mõnede osakonnasiseste kooskõlastuste puudumist arvestades poleks ehituslubade väljastamise küsimus tohtinud linnavalitsuse istungile jõuda.

Linnavalitsuse liikmetele anti aga informatsioon, et ehitusprojektid vastavad nõuetele ja kõik vajalikud kooskõlastused on olemas.

«Loodame, et juba lähinädalatel saab ametisse asuda uus arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja, kelle otsimisega oleme viimastel nädalatel aktiivselt tegelenud. Koostöös uue juhatajaga vaatame kriitilise pilguga üle osakonna töökorralduse ning erinevate osapoolte kaasamisega seonduva protseduuri, et edaspidi õnnestuks analoogseid probleemseid juhtumeid juba eos välistada. Lähipäevil kujundab linnavalitsus distsiplinaarvastutuse küsimuses lõpliku seisukoha ka seoses nende sisekontrolli aruandes nimetatud töötajatega, kes ei ole kõnealuse juhtumi osas oma töö ülesandeid korrektselt täitnud,» ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Tartu linnavalitsus rahuldas mai algul arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Karin Raidi lahkumisavalduse, mille ta esitas Oa tänava maja rekonstrueerimise ja laiendamise ümber tekkinud probleemide tõttu.

Tartu linnavalitsus otsustas peatada Oa tänava hoone rekonstrueerimise ehitusloa, kuna hoone on ehitatud Herne 21 kinnistu piirile, mille omaniku arvamust Oa 10c ehitusloa väljastamise menetluses välja ei selgitatud. Tartu Postimehe andmetel rajab arendaja Oa tänavale garaaži asemel korterelamut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles