Kortermaju kerkib aina julgemalt

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmiseks kevadeks kerkib mänguasjamuuseumi kõrval olevale Lutsu tänava krundile kolmekorruseline äri- ja kortermaja, mille arhitektid on Raivo Kotov ja Indrek Mikk. Majja tulevad 2–4-toalised korterid ning esimesele korrusele paar äripinda.
Järgmiseks kevadeks kerkib mänguasjamuuseumi kõrval olevale Lutsu tänava krundile kolmekorruseline äri- ja kortermaja, mille arhitektid on Raivo Kotov ja Indrek Mikk. Majja tulevad 2–4-toalised korterid ning esimesele korrusele paar äripinda. Foto: eskiis

Masujärgne vaikus uute elumajade ehituses paistab arendajate kinnitusel läbi olevat, sest uusi projekte võetakse aina julgemalt ette. Üle pika aja alustatakse uue kortermaja ehitust ka Tartu vanalinnas.

«Ehitamise plaan on meil pikka aega olnud. Nüüd lõpuks tegeleme tõsisemalt ka projekteerimisega,» ütles OÜ Lutsu Apartments juhatuse liige Erkki Luhamaa. Ta lubas mänguasjamuuseumi kõrval oleval Lutsu tänava kinnistul alustada ehitust kohe, kui on saanud linnalt loa. Tõenäoliselt juhtub see suve teises pooles.

Maja autorid on arhitektid Raivo Kotov ja Indrek Mikk, kes võitsid poolteist aastat tagasi arhitektuurivõistluse. Kolmekorruseline terrassiga hoone tuleb põhimahus sama lai, kui on mänguasjamuuseum, ning selle katusekalle järgib naabermajade oma.

«Mulle isiklikult see töö meeldib, iseasi, kuidas see päriselus välja kukub,» lausus Luhamaa.

Majja tulevad 2–4-toalised korterid ning esimesele korrusele paar äripinda.

«Pean seda üsna riskivabaks projektiks, sest võib arvata, et korterid on vanalinnas nõutud. See asukoht on ikkagi unikaalne,» märkis Luhamaa ning lisas, et uusi kortermaju polegi kesklinna viimasel ajal ehitatud. Kui kõik läheb plaanipäraselt, saab maja valmis järgmiseks kevadeks.

Elamuehitus aktiivsem

Elamuehituse elavnemist kinnitas Tartu Postimehele ka Kodumaja Kinnisvaraarenduse OÜ juhataja Tõnis Tamm.

«Kõik need projektid, mis on viimasel ajal Tartus või lähiümbruses tehtud, on läinud hästi müügiks. Pigem on nõudlus suurem kui pakkumine ja see tähendab, et kinnisvaraprojektid on atraktiivsed,» lausus Tamm.

Kuna turuolukord soosib, on ka Kodumaja juunis käivitamas üle pika aja uut arendust Tartu lähedal Ülenurmes. Koolimaja kõrval olevale kahehektarisele maatükile on esimeses etapis kavandatud kaheksa nelja korteriga energiatõhusat väikeelamut. Tulevikus võib lisanduda veel mõni paarismaja.

Masu saabudes Vahi alevikus kahe suure kortermaja ehituse pooleli jätnud AS Merko Tartu projektidirektor Juhan Varik ütles, et nad on otsustanud ühe maja ehitust jätkata ning alustanud juba ettevalmistustöid. «Järgmise aasta alguses on võimalik sinna korteri ostnud inimestel hakata sisse kolima,» sõnas Varik.

Samuti alustatakse lähitulevikus kortermajade ehitust Tähe tänaval.

Müüakse kiiresti

Pindi Kinnisvara kutseline hindaja Ott Kraut ütles, et uusarenduste seire järgi on praegune seis palju aktiivsem kui veel aasta tagasi. Uued kortermajad on valminud või valmimas näiteks A. Haava, Kummeli, Vaarika ning Vanemuise tänaval.

«See on tuntav trend ja viimase aasta jooksul on tulnud uusi maju ridamisi. On ka projekte, mida alustati vähem kui aasta tagasi, kuid mis on nüüdseks juba müüdud,» ütles Kraut ning tõi näiteks Raatuse ja Pika tänava nurgale ehitatud büroo- ja kortermaja. Uute korterite ruutmeetri hind algab 1200 eurost.

«Nõudlus on olemas ning praegu on küsimus juba selles, et arendajatel on vaja maad osta. Aga ka see nõudlus on suurem kui aktsepteeritava hinnaga pakkumine. Krunte on, kuid mõnegi hind on ebamõistlikult kallis,» märkis Kraut.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles