Soodapritsimehed valivad kunsti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Soodapritsimehed, kes on Tartu linnavalitsuse tellimusel asunud puhastama sillaaluseid vabakäelistest grafititest, mille kohta mõnigi ütleb, et need on koledad kritseldused, otsustavad ise, mis on kunst ja mis on sodi.

Üleeile õhtupoolikul survevoolikut (pildil esiplaanil) kokku kerides rääkis anonüümseks jääda soovinud hallide vuntsidega mees, et ta jätab paarimehega alles «korralikumad teosed» ja kustutab «sinkavinka asjad». Nagu ta väljendus, oleks tal hea meel, kui keegi asjatundja näitaks, mida alles jätta ja mida kustutada.

Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi andmeil on linn tellinud grafiti­eksper­diks tänavakunstifestivali Sten­ci­bility ühe korraldaja Sirla, et säilitada sildade all «mõni kunstikallakuga asi». Puhastamine läheb maksma esialgu umbes 2000 eurot.

Tartu Postimees leidis Sirla eile telefonitsi Soomest. Ta oli Stencibility meeskonnaga nõu pidanud ja ühiselt leiti, et tänavakunst peab olema vaba, seepärast tuleb eksperdiks olemisest loobuda.

Neil päevil jätkavad soodapritsimehed tööd teiste Tartu sildade juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles