Hiina reisil pole seoseid Rocki uue hooajaga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rock'i peatreener Gert Kullamäe.
Tartu Rock'i peatreener Gert Kullamäe. Foto: Liis Treimann

Eesti meistrivõistlused hõbemedaliga lõpetanud TÜ/Rocki korvpallimeeskond sõidab mai lõpus kolmenädalasele turneele Hiina, kuhu võetakse kaasa ka mitu teiste Eesti klubide mängijat.

«Minu meelest oleks rumal sellisest võimalusest ja kogemusest loobuda,» ütles Rocki peatreener Gert Kullamäe, kelle leping klubiga lõpeb 31.mail. Turnee jooksul külastatakse Šanghaid, Pekingit ja teisi linnu.

Tänase info kohaselt sõidavad Rocki mängijatest Hiina Joosep Toome, Timo Eichfuss, Marek Doronin, Silver Leppik, Tanel Kurbas ja Valmo Kriisa. Lisaks kutsuti kaasa Reinar Hallik, Andre Pärn, Illimar Pilk, Kaido Saks ja Tanel Sokk.

Kullamäe sõnul tahtis ta asendada positsioone, kus Rockil endal mehed puuduvad. «Teiseks tahtsin, et need oleks kindlasti Eesti mängijad, ning lõpu poole vaatasin ka seda, et need oleks Eesti esimesest neljast meeskonnast. Seda võib tinglikult nimetada klubide koondiseks Tartu Rocki nime all,» selgitas ta Tartu Postimehele.

Küsimusele, kas mõni kutsututest võiks Hiinas teenida omale järgmiseks hooajaks Rockiga lepingu, ütles Kullamäe,et selliseid seoseid ei maksa otsida. «Tahan väga selgelt ära öelda, et sellel meeskonnal pole mingit seost Rocki tulevase hooajaga. Eesti korvpallil tuli selline võimalus ja ma arvan, et see tuleb ära kasutada,» rääkis Kullamäe. Ta toonitas, et kõik reisikulud maksavad kinni hiinlased.

Omaenda tulevikuplaanide kohta ei tahtnud Kullamäe veel kommentaare anda, kuid kinnitas, et jätkab kindlasti korvpallitreenerina. «Aga millise klubi juures, see pole tänase päeva teema,» sõnas Kullamäe. Ta lisas, et praegu on negatiivne emotsioon tugevalt üleval.

«Olgem ausad, kõik eesmärgid, mis ma endale ja meeskonnale seadsin, jäid ju täitmata. Ma arvan, et selles olukorras on vaja aega, et öelda, kas ma tahaksin jätkata või mitte. Ma ei oska sellele praegu vastata,» lausus Kullamäe, kelle sõnul on õhus palju küsimärke. «See hooaeg andis ja õpetas mulle palju ning tähtis on teha enda jaoks õiged järeldused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles