Emajõe Laulikud tõid Leedust kaks kulddiplomit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu naiskoor Emajõe Laulikud osales dirigent Vilve Maide juhatusel rahvusvahelisel koorikonkursil Kaunas Cantat, kust toodi koju kaks säravat diplomit – kulddiplom rahvalaulu kategoorias ja kaasaegse muusika kategoorias.

Kolmandat korda peetud rahvusvahelisel konkursil olid võistlemas harrastuskoorid Lätist, Leedust, Venemaalt, Poolast, Eestist ja Filipiinidelt. Žüriisse kuulusid Artūras Dambrauskas (Leedu), Larisa Yadlovskaya (Valgevene) ja Rolandas Daugėla (Leedu). Konkursi grand prix’ pälvis De La Salle’i ülikooli segakoor Filipiinidelt, teatas koori liige Nele Nemvalts.

Emajõe Laulikud esitasid rahvalaulu kategoorias Ester Mägi «Lind lohutamas» ja «Äiu-Püiu» ning Veljo Tormise «Lüpsiloits» ja «Kiigel kartlik».

Kaasaegse muusika kategoorias esitati Mia Makaroffi «Namnlösa klippan får ett namn» («Nimetu kalju saab nime»), Lembit Veevo ja Debora Vaarandi «Kadakad» ning Javier Busto «Salve Regina».

Emajõe Laulikute peadirigendi Vilve Maide sõnul oli väga arendav ja tore võistelda koos erinevatest kultuuriruumidest pärit kooridega. «Koor tegi Kaunases oma parima etteaste läbi kümne tegevusaasta,» lisas ta.

Emajõe Laulikutel on hooajal ees ootamas juubelikontserdid 29. novembril Tallinnas Mustpeade majas ning 7. detsembril Tartu Ülikooli aulas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles