Toruvargusel võis käia palgiauto

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varastatud torude läbimõõt on üle meetri.
Varastatud torude läbimõõt on üle meetri. Foto: Põdra Maja

Tartu Veevärgi sademeveekollektori ehitusplatsilt Sepa ja Turu tänava nurgal varastati nädalavahetusel seitse jämedat kanalisatsioonitoru, millega tekitati ehitusfirmale Põdra Maja 126 000 krooni kahju.




Põdra Maja tegevdirektori Tamar Tenni sõnul pole päris selge, kas kuue meetri pikkuste ning 1,2-meetrise välisläbimõõduga plasttorude äraviimisel tarvitati üht või mitut masinat. Tenni arvates võis aga tegu olla tõstukiga varustatud metsaveoautoga.



«Ühelegi kastiautole ei mahu selline koorem lihtsalt peale,» põhjendas Tenn.


Tenni hinnangul on ebatõenäone, et varastatud torusid kavatsetaks kasutada mõnel teisel kanalisatsioonitorustiku ehitusel, sest Itaalias valmistatud torud ei sobi kokku ühegi Eestis toodetava toruga.



Laupäeva pärastlõunal olid kõnealused torud Sepa ja Turu tänava ristmikul veel alles, ütles Tenn. Vihje eest, mis aitab torud leida, on Põdra Maja valmis maksma 10 000 krooni.



Tenn avaldas lootust, et vargus kollektori ehitust suurt ei pidurda, sest õnneks oli varakult ära tellitud järgmine partii torusid, mis peaks kohale jõudma lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles