Algavad Tartumaa rattapäevakud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid. Illustreeriv foto.
Jalgratturid. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk

Kõik rattahuvilised on oodatud kaasa lööma kümnest etapist koosnevast Tartumaa rattapäevakute sarjast. Esimene ühine pedaalimine leiab aset 21. mail.

Tegemist on esimest korda Tartu maakonnas korraldatava rattaüritusega, kus huvilistel on võimalik igal etapil läbida erinevates Tartumaa kohtas asuvaid kontrollpunkte, rääkis Meie Liigume projektijuht Siim Ausmees. «Rattur saab valida kontrollpunkti jõudmiseks endale meelepärase marsruudi ja liikumiskiiruse.»

Punktides on osalejatele tagatud ratta- ja esmaabi ning võimalus kustutada janu. Etappidel osalemine on kõigile tasuta, täpsustas Ausmees.

Lisaks toimuvad kõikides kontrollpunktides kuni tunnipikkused jalgratta ühistreeningud.

Tartumaa rattateisipäevakud on korraldatud viisil, et mais ja juunis peetavatel etappidel on ühistreeningud pühendatud maanteesõidule ja augusti ning septembri etapid maastikusõidule. Liikumiskiirus valitakse pigem rahulik, mis peaks hästi sobima ka maastikuratta omanikele. Ühistreeninguid juhendavad triatloniklubi Trismile treenerid.

Kontrollpunktid on avatud kõikidel etappidel kell 19.00-19.30 ning ühistreeningud saavad alguse kell 19.30. Kes soovib, saab kontrollpunkti jõudmiseks liituda grupisõitjatega, kes alustavad neil õhtutel ühist liikumist Anne kanali vetelpäästejaama juurest kell 18.

Sarja kalender näeb välja selline:

21.05 – kontrollpunkt Aovere Olerexi tankla juures

28.05 – kontrollpunkt Nõo kiriku juures

04.06 – kontrollpunkt Melliste poe juures

11.06 – kontrollpunkt Pangodi poe juures

18.06 – kontrollpunkt Lähte spordihoone parklas

13.08 – kontrollpunkt Vooremäe tagumises parklas

20.08 – kontrollpunkt Vapramäe looduskeskuse juures

27.08 – kontrollpunkt Vorbuse bussijaama juures

03.09 – kontrollpunkt Puhja seltsimaja juures

10.09 – kontrollpunkt Lähte spordihoone parklas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles