Tornid ootavad linnuvaatlejaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatlustorn Võrtsjärve ääres Jõesuus.
Vaatlustorn Võrtsjärve ääres Jõesuus. Foto: Margus Ansu

Laupäeval korraldab Eesti Ornitoloogiaühing tornide linnuvaatluse, et loodushuvilised saaksid kõikjal Eestis minna tuntud vaatluspaikadesse sulelisi jälgima.

Enim võimalusi vaatlusel osaleda on tartumaalastel, sest maakonnas on avatud tervelt viis torni: Toomemäel toomkirikus, Aardla poldril, Ilmatsalus, Vitipalus ja Jõesuus Võrtsjärve ääres.

Lisaks Tartumaale on vaatlused ka Põlvamaal, Viljandimaal, Harjumaal, Läänemaal, Pärnumaal ja saartel.

Tornivaatluse koordinaatori Mariliis Märtsoni kinnitusel pakub linnuvaatluspäev laiemale üldsusele võimaluse külastada Eesti vaatlustorne nii, et nähtud sulelised ei jääks hea optika puudumise või vähese linnutundmisoskuse tõttu määramata.

Sel päeval ootavad väljakuulutatud vaatlustornides huvilisi linnuvaatlejad, kes aitavad linde määrata ning annavad ülevaate ka piirkonna linnustikust. Lisaks lindude tutvustamisele käib ka väike võistlus. Nimelt peetakse igas vaatlustornis liiginimekirja ning selgitatakse välja kõige liigirikkam vaatlustorn, lisas Märtson.

Huvilisi oodatakse linnutornidesse juhendajate määratud kellaaegadel. Täpsema info leiab ühingu veebilehelt aadressil www.eoy.ee/node/661. Linnutorne külastada soovivad huvilised end enne kirja panema ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles