Tartu küsib tribüüni ehituseks euroraha

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige (Reformierakond), Tartu Regiooni Energiaagentuuri juhatuse esimees
Riigikogu liige (Reformierakond), Tartu Regiooni Energiaagentuuri juhatuse esimees Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tamme staadioni maha põlenud tribüünihoone asemele loodab Tartu linnavalitsus tuleval aastal asuda ehitama uut, kui saab EASilt ligemale 38 miljonit krooni toetust.





Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) esitatud projektis on linnavalitsus staadioni tribüüni projekteerimise alguseks märkinud selle aasta sügise. Ehitus võiks praeguse ajakava järgi alata tuleva aasta veebruaris ja avamine olla 2011. aasta veebruaris.



EASile esitatud projekti kogumaksumus on 49,6 miljonit krooni, Tartu linna omaosalus 11,7 miljonit ja küsitav toetus seega 37,9 miljonit krooni.



Linn on optimistlik


Tartu abilinnapea Margus Hanson ütles, et ajakava tehakse sellistel puhkudel ikka tõsiselt, ehkki otsustusprotsessis võib ette tulla hetki, kus linn tempot kuidagi mõjutada ei saa.



Hanson ütles aga, et linn on raha saamise osas optimistlik. Ta selgitas, et korra on staadionihoone tarbeks raha taotletud, kuid tulemus oli negatiivne. Seetõttu on nüüd projekti hindajatega tihedasti suheldud, saadud teada, mis eelmisel korral valesti läks, ja enne taotluse lähetamist küsiti ka sellele esialgset hinnangut.



«Tagasiside järgi võiks see projekt sobida,» ütles abilinnapea. «Seekord tundub, et otsustamise faas võiks olla suhteliselt kiire. See lisab optimismi.»



Kui projekt saab rahastuse, võiks 2011. aastaks saada Tamme staadion kogukonna sportimise kohana sellisesse korda, et mõnda aega enam suuri rahasüste ei vaja.



Ajaloolises asukohas


Tamme staadionihoone kerkib ajaloolise, Arnold Matteuse poolt kavandatud, kuid tules hävinud staadionihoone asukohas.



Hoone soklikorrusele on planeeritud riietumisruumid, võimlejate ja maadlejate treeningusaalid, ka leiab koha sporditarvikute laenutus.



Esimesele korrusele on kavandatud üldkasutatavad WCd ja taastusraviruumid. Teisel korrusel on haldusruumid, aeroobika- ja jõusaalid ning tribüünirõdu, kust on võimalik jälgida staadionil toimuvaid jalgpalli- ja kergejõustikuvõistlusi, aga ka teisi suurüritusi.



Projekti käigus rekonstrueeritakse kunstmurukattega jalgpalliväljak, mis on muutunud kasutuskõlbmatuks.



Pealtvaatajate tribüün hakkab mahutama umbes 1500 inimest. Staadion sobib ka suurvõistlusteks ja projekti kaaskirjas on märgitud, et 4-5 korda aastas korraldatakse staadionil teisigi üritusi, näiteks koertenäitusi, rahvatantsu- ja muid meelelahutusüritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles