Karlovlased ootavad kõiki külla

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova päevade rongkäik.
Karlova päevade rongkäik. Foto: Kristjan Teedema

Eile vanade puumajade korrastamisest rääkinud infopäevaga alanud Karlova päevad pakuvad laupäeva õhtuni kõigile tartlastele nii kuulamist kui ka vaatamist.

«Kõik on oodatud,» kinnitas Karolva päevade korraldaja Irma Mets ja lisas, et Tartu jõeäärne linnaosa pakub avastamisrõõmu kogu perele.

Näiteks täna õhtul võib minna esimest korda rattaretkele Karlova kirikutesse ja Rebase sadamasse. «Meie kirikute uksed on ju enamasti kinni ja sellepärast võtsimegi kogudustega ühendust,» rääkis Irma Mets. «Kogudused olid väga avatud, kokkulepete sõlmimine käis väga kiiresti.»

Rattaga ja jalgsi

Ratturid saavad tutvuda Püha Aleksandri kiriku, Kolgata baptistikoguduse, Seitsmenda Päeva Adventistide Tartu koguduse ning Salemi kiriku arhitektuuri ja koguduse tegemistega. Rattaekskursioon lõpeb Rebase sadamas, kus tegutseb kalameeste mittetulundusühing.

Kultuuri- ja elamustehuvilisi oodatakse homme kirjandusliku Karlova ringkäigule.

Sellele järgneb Eharoosa kirjandusõhtu, kus oma loomingut esitavad Karlova ning kaugema kandi kirjanikud Aare Pilv, Helena Läks, Kristiina Ehin, Lauri Pilter, Liis Koger, Maarja Pärtna, Rauno Kivi ja Tõnis Vilu. Õhtut juhib Berk Vaher. Jutu jätkuks ja vahele pakutakse teed ja suupisteid.

Pidu hommikust õhtuni

Reede õhtul ootab oma hoovi muusikaõhtule Tolstoi kommuun, õhtu peaesineja on Laika Virgin. «Tolstoi muusikapäeval on meil igal aastal palju rahvast olnud,» märkis Irma Mets.

Karlova päevad tipnevad laupäeval: hommik algab rongkäiguga ja pärast võib Tähe ja Pargi tänava nurgal peoplatsil osaleda karlovlaste laadal ja põnevates õpitubades nii suurtele kui ka väikestele ning nautida muusikat kohalike ja kutsutud kollektiivide esituses.

Karlova päevad lõpevad õhtul kell kaheksa lõõtspillimuusika kontserdiga Rebase sadamas.

Karlova päevad

• Täna kl 18 algab Püha Aleksandri kiriku eest (Sõbra 19a) rattaekskursioon, tee viib Karlova kirikutesse ja Rebase sadamasse.

• Kolmapäeval kl 18 võib kohviku Anna Edasi juurest minna ringkäigule «Kirjanduslik Karlova».

• Neljapäeval kl 18 algab Kasekese restorani eest (Tähe 19) rattaretk «Karlova ehe», mis viib ilusaid maju kaema.

• Reedel kl 18 Tartu loomemajanduskeskuses Tartu Spontaansusteatri etendus «Kar­lova lood».

• Laupäeval kl 11 rongkäik (algus Rebase sadamas). Kl 12–17 peoplats Tähe ja Päeva tänava nurga haljasalal.

• Karlova päevade kava on aadressil www.karlova.ee.

Allikas: Karlova selts

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles