Tartu linnavalitsus peatas Oa tänava maja ehituse

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ehitusjärgus maja aadressil Oa 10c.
Pildil ehitusjärgus maja aadressil Oa 10c. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavalitsus andis täna õhtul peetud kiiristungil korralduse peatada ehitusloa Oa 10c hoone rekonstrueerimiseks ja laiendamiseks korterelamuks.

Linnavalitsus põhjendab, et 22. aprillil esitati linnavalitsusele vaie nimetatud ehitusloa tühistamiseks ja ehituse peatamiseks. Linnavalitsus on seisukohal, et vaie pole perspektiivitu. Kuna Oa 10c korterelamu on ehitatud Herne 21 kinnistu piirile ja Herne 21 kinnistu omaniku arvamust Oa 10c ehitusloa väljastamise menetluses välja ei selgitatud, peab linnavalitsus avalikest huvidest lähtuvalt põhjendatuks ehitusluba peatada.

Oa 10c korterelamu püstitamiseks väljastatud ehitusloa õiguspärasuse hindamiseks on oluline välja selgitada Herne 21 kinnistu omaniku arvamus ehitusloa suhtes ja linnavalitsusel tuleb Herne 21 asuva kinnistu omaniku arvamusest lähtuvalt uuesti analüüsida, kas 22. veebruaril väljastatud ehitusluba on õiguspärane või mitte, seisab linnavalitsuse korralduses.

Linnavalitsus arvestab siinjuures ka asjaoluga, et ehitusloa taotlejal on tekkinud õiguspärane ootus, et ehitusluba on antud õiguspäraselt. Kui Herne 21 asuva kinnistu omaniku arvamuse analüüsimisel jõutakse järeldusele, et ehitusluba ei ole väljastatud õiguspäraselt, võib ehitusloa taotlejal tekkida linna suhtes kahjunõude esitamise õigus. Seetõttu on avalikes huvides ehitusloa täitmise peatamine esimesel võimalusel vältimaks ehitusloa edasisest realiseerimisest tingitud võimalike kahjude suurenemist.

Ehituse peatamine riivab ehitusloa taotleja õigusi, kuid linnavalitsus leidis, et ehitusloa taotleja õiguste riive on käesoleval juhul väiksem, kui riive Herne 21 omaniku õiguste ja avaliku huvi kaitsmata jätmise korral.

Käesoleval juhul võib potentsiaalne kahju, mille hüvitamise nõudmise õigus võib ehitusloa taotlejal tekkida, iga päevaga suureneda, sest ehitusloa taotleja jätkab ehitamist. Linnavalitsus otsustas peatada ehitusloa kuni linnale nimetatud ehitusloa tühistamiseks esitatud vaide kohta otsuse tegemiseni või vaide tagastamiseni. Korraldus jõustub homsest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles