Otepääd seiravad kaamerasilmad

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää maastikud.
Otepää maastikud. Foto: Otepää vallavalitsus

Alates eilsest jälgib Otepääd neli turvakaamerat, mis võimaldavad vajadusel tagantjärele tuvastada iga talvepealinna külastaja ning läbisõitja.




«See on väga oluline edasiminek, sest kahjuks oli Otepää jäänud viimaste Lõuna-Eesti linnade hulka, kus valvekaameraid veel polnud,» kommenteeris Otepää konstaablijaoskonna juhtivkonstaabel Jaanus Kokkonen.



Kokkoneni hinnangul on jälgimissüsteem tõhus abimees korrarikkumiste ennetamisel, kuid ka kuritegude avastamisel.



«Aeg-ajalt juhtub ikka, et midagi on toimunud, aga mitte keegi pole näinud,» märkis Kokkonen. «Viimati oli nii vargusega Otepää tanklas ja R-kioskis, kus tekitati üle 100 000 krooni kahju.»



OÜ Securer nelja pööratava ja suumitava kaameraga jälgimissüsteem kasutab firma juhataja Andres Piirsalu sõnul kaablita andmesidevõrku, mille leviraadius on umbes kaheksa kilomeetrit. Võrgupiirkonda võib lisada soovi korral veel kümneid kaameraid, mille pilt jookseb ühte juhtimis- ja salvestuskeskusse.



Otepää vallavanem Meelis Mälberg märkis, et jälgimissüsteemi 250 000-kroonisest hinnast moodustavad neli kaamerat, mis suudavad sadakonna või enamagi meetri pealt autonumbreid lugeda, alla poole.



«Igal ajal on võimalik süsteemi järkjärguline laiendus ühe kaamera kaupa,» kinnitas Mälberg. «Oleme mõelnud, et järgmiseks võiks panna kaamera suveks Pühajärve randa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles