Näitlejad kohtuvad keskeaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Uue Teatri juht Ivar Põllu.
Tartu Uue Teatri juht Ivar Põllu. Foto: Tartu Uus Teater

Tartu Uues Teatris on valminud uus lavastus. Teater on «Keskea rõõmud» liigitanud komöödiaks edasijõudnutele ning lisanud, et see ei ole samanimelise linateose teatriversioon, ehkki film on lavastuse kohal hõljumas.

Lavastuse autorid, kujundajad ja esitajad on Katrin Pärn, Piret Simson, Janek Joost ja Margus Prangel. Nad on kursusekaaslased lavakunstikooli 19. lennust (1996–2000) ja neil oli soov taas midagi koos laval teha.

«Kui lapsed on väikesed, siis tundub, et suureks saades võivad nad teha seda, mis tahavad. Aga tegelikult suureks saades kaugenevad nad sellest võimalusest palju rohkem,» teatasid nad. «Meie keskea rõõm on – vähemalt selle etenduse raames – teha, mis me tahame. Igal etendusel. Ilma süütundeta, ilma häbita, ilma hirmuta – või noh, minimaalse häbi ja hirmuga.»

Lavastaja Ingomar Vihmar on lõpetanud sama kooli 15. lennu. Trupi dramaturg Ivar Põllu on Tartu Ülikooli teatri- ja kirjandusteaduse erialal omandanud bakalaureusekraadi aastal 1999.

«Keskea rõõmud» esietendub Uues Teatris laupäeval. Saal on välja müüdud, nagu ka järgmise etenduse puhul, mis on Tallinnas Kanuti gildi saalis. Tartus saab seda lavastust taas vaadata mai viiel õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles