Talgusaak vähenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kevadistel heakorratalgutel osalenud vabatahtlikud koristajad rookisid puhtaks üle poolesaja risustatud paiga.



Kaheteistkümnendat aastat korraldatud heakorratalgutel rookis ülikoolilinna 935 talgulist, kes kogusid viiekümne viiest kohast kokku 495 kuupmeetrit rämpsu, teatas Tartu linnapuhastusteenistuse juhataja Madis Tammeorg. Olmeprügi kogunes heakorratalgute käigus 216 kuupmeetrit, leheprügi 70 kuupmeetrit ja oksi ligi 210 kuupmeetrit.

Aprilli teisest poolest mai alguseni kestnud heakorratalgute ajal plaaniti korda teha ligi 60 kohta, varasematest aastatest tagasihoidlikuma hulga talguliste tõttu jäi paar väiksemat paika aga koristamata.

Heakorratalgute korraldamiseks kulus 180 000 krooni. Eelmisel aastal kulutas linn heakorratalgutele 200 000 krooni. Siis koristas rohkem kui 1100 talgulist enam kui 80 kohast ligi 800 kuupmeetrit rämpsu, millest 396 kuupmeetrit oli olmeprügi.

Nagu tavaks, pakuti ka sel aastal talgulistele pärast tööd kehakinnitust ja usinamaid neist tänati auhinnaga. Nende nimed on uudise juures olevas boksis. (TPM)

Usinad heakorratalgulised
• JCI Eesti Noorte Kommertskoda ja Toomemäe Koda – järjepidevuse auhind juba kaheteistkümnendat aastat järjest heakorratalgutel osalemise eest.
• Tartu Erakool – aktiivseima kooli auhind (50 inimest).
• Jehoova tunnistajate Tartu koguduse eesti rühm – suurima osalejate hulgaga kollektiivi auhind (71 inimest).
• Erakond Eestimaa Rohelised – auhind kõige suurema käsitsi kogutud  prügihulga eest inimese kohta (1,75 kuupmeetrit).
• Tartlased Aive, Andrus ja Evelin Vau – suurima ühe talgulise kohta puhastatud pinna auhind (3,1 ha).
• Tartu Pereliit – auhind raskeima objekti puhastamise eest (Ropka tee 29 ja Turu tänavast Emajõeni).
Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles