Tartu poisid laulsid end parimate hulka

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A-kategoorias teisele kohale tulnud Tartu Poistekoor.
A-kategoorias teisele kohale tulnud Tartu Poistekoor. Foto: Erakogu

Laupäeval peeti Tartus Miina Härma gümnaasiumis Eesti Meestelaulu Seltsi korraldatud üle-eestilist poistekooride võistulaulmist, millel osales kuues erinevas kategoorias 20 poistekoori.

Kõik osalenud poistekoorid olid arvult seitsmendaks mõõduvõtuks ette valmistanud 8 - 12minutilise kava, mis koosnes Eesti heliloojate kohustuslikust laulust ja vabal valikul valitud

repertuaarist. Võistulaulmist hindas viieliikmeline rahvusvaheline žürii, mille esimees oli Stokholmi Adolf Fredriksi poistekoori dirigent Pelle Olofson, teatas Eesti Meestelaulu Seltsi juhatuse esimees Arvi Karotam.

Tartu poistekoorid olid võistulaulmises väga edukad. Kahehäälsete poistekooride kategoorias saavutas esikoha Karlova gümnaasiumi poiste mudilaskoor (dirigent Annelii Traks).

Klassikaliste poiste segakooride, kontsertkooride kategoorias saavutas teise koha Tartu Poistekoor (dirigendid Undel Kokk ja Annelii Traks).

Kolmehäälsete poistekooride kategoorias saavutas teise koha Miina Härma gümnaasiumi poistekoor (dirigent Kadri Leppoja). Sama kategooria kolmas oli Descartes'i lütseumi poistekoor (dirigent Kristi Treimann).

Žürii esimees hindas kõrgelt Eesti poistekooride kunstilist taset, repertuaari valiku mitmekesisust ja Eesti poistelaulu laia kandepinda. Ta lubas oma Rootsi parima poistekooriga tulla kindlasti 2015. aasta juunis Tartusse tagasi, et osaleda koos teiste teiste riikide parimate poistekooridega rahvusvahelisel poistekooride festivalil.

Võitjate autasustamine ja lõppkontsert viidi läbi Tartu Ülikooli aulas. Iga kategooria kolm paremat said auhinnaks diplomi koos rahalise stipendiumi ja kommikotiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles