Janar Rückenberg näitas Lõuna-Eesti karikavõistlustel teravat vormi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti V lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Esikolmik: Janar Rückenberg (keskel), Ahti Jakson (vasakul) ja Nikolai Kornõšev (paremal).
Lõuna-Eesti V lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Esikolmik: Janar Rückenberg (keskel), Ahti Jakson (vasakul) ja Nikolai Kornõšev (paremal). Foto: Risto Mets

Laupäeval Tartu Ülikooli spordihoones peetud arvult viiendate kulturismi ja fitnessi Lõuna-Eesti lahtiste karikavõistluste võitjaks tuli absoluutarvestuses Janar Rückenberg.

Seekordsed karikavõistlused olid osalejate arvult rekordilised. Võitjad selgiatati bikini fitnessis, bodyfitnessis, Athletic fitnessis, Menś Psyhiques, noorte, juunioride ja meeste kulturismis ning meeste klassikalises kulturismis. Kokku osales 57 sportlast, mis on suurem arv kui sedasorti mõõduvõttudel varem Eestis nähtud.

Absoluuutseks võitjaks tuli Janar Rückenberg, kes võitis ka oma põhialal - klassikalise kulturismi pikemate meeste kategoorias ning tunnistati ka parimaks klassikaliseks kulturistiks. Parimaks vabakavaks tunnistati samuti Rückenbergi esitlus.

Mullu sügisel klassikalises kulturismis Eesti meistritiitli võitnud ning 2011. aastal pärast konkurentide dopingupattude ilmsikstulekut klassikalise kulturismi maailmameistriks kroonitud Rückenberg kinnitas Postimehele, et praegu on vorm tõepoolest päris hea. «Olen kaks kilo raskem kui sügisel, kuid vorm on siiski päris terav.»

Rückenberg plaanib kindlasti osaleda ka nädala pärast peetavail Eesti karikavõistlustel Tallinnas. Konkurentide hinnangul on Rückenbergi vorm muljet avaldav ning ta on põhipretendent kõige kõrgematele kohtadele.

Noorte ja juunioride kulturismi finaal oli äärmiselt tasavägine. Võitjaks tuli viimasel ajal hästi edasi arenenud tartlane Edmund Pilt, kuid oma paremuse pani ta maksma kõigest ühe punktiga. Parim noor kulturist sai lisaks võidukarikale ka ümbrikus 500 eurot, mille pani välja omaaegne kulturismi maailmameister Marek Kalmus.

Tulemused:

Meeste kulturism absoluutarvestuses:
1. Janar Rückenberg
2. Ahti Jakson
3. Nikolai Kornõšev
4. Siim Savisaar
5. Andrei Abrossimov
6. Allar Vaet
7. Rait Veski
8. Martin Absalon

Naiste bodyfitnessi ja Athletic fitnessi võitja: Darola Kruusik
Bikini fitnessi absoluutne võitja: Riina Solomonova
Edasijõudnute kategooria võitja: Õnnela Raudsepp

Meeste Athletic fitnessi absoluutne võitja: Kristo Kauder

Oma kategooriate võitjad:
Mehed algajad - 175 cm Rauno Karro (Mäksa Spordiklubi)
Mehed algajad + 175 cm Martin Absalon (TÜ ASK)
Mehed edasijõudnud - 175 cm Margo Kuiv (Arena SK)
Mehed edasijõudnud + 175 cm Kristo Kauder (SK Sparta)

Menś Psyhique:
1. Imre Uibokand
2. Boris Blinov, SK Klan
3. Lauri Ööpik, FitLife Tartu

Noorte ja juunioride absoluutarvestus:
1. Edmund Pilt
2. Andres Valgma
3. Marius Lemming
4. Siimo Sikut

Algajate meeste kulturismi võitis Boris Blinov (SK Klan)
Edasijõudnud meeste kategooria võitis Nikolai Kornõšev (Tallinna Arctic Sport).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles