Broadway laulutäht imetleb andekust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuine kaigub legendaarse ansambli Queen muusikast. Mis teok­sil? Intervjuu andis eelmisel nädalal kontsertlavastuse «Queen» proovidega liitunud ameeriklane, Broadway tõusev täht Tony Vincent.



Te olete esitanud muu hulgas ansambli Queen lugusid ja ka And­rew Lloyd Web­be­ri loomingut. Kumba meel­dib teile rohkem laulda?


Olemuse poolest meeldivad mulle mõlemad. Aga et mul on rock´n´roll’i taust, siis meeldib mulle rohkem laulda Queeni loomingut, mis on rohkem ­rock kui mis tahes muu muusikalimaterjal. Niisiis ma kipun kalduma rohkem rock'i poole.

Kuidas te kirjeldaksite Mare Tomminga käe all valmivat kontsertlavastust «Queen – The Doors of Time» ja Vanemuise teatrit?

Kõik see, mis ma olen Vanemuise teatriga seni koos teinud, on olnud oma klassi parim, need on A-klassi asjad. Siin on hämmastavalt andekad tegijad.

Praegu on valmivas lavastuses veel lihvimata nurki, millega me nüüd tegelemegi. Kuid nendel päevadel, mil ma olen proovides osalenud, olen ma märganud, et «Queenist» tõotab tulla suurepärane lavastus.

Valmivas rockmuusikakeskses lavastuses on hulgaliselt balletitantsijaid. Kas niisugune asi on sellistes vaatemängudes tavaline?


Mina ei ole milleski sellesarnases varem osalenud. See tundub mulle väga huvitav. Tegemist on täiesti uue meediumi lisamisega rock'ilikule muusikale. See on tõeliselt värskendav, kui teha midagi niivõrd tavatut ja uut.

Kas vastab tõele, et te laulsite koos abikaasa Aspeniga muu­sikalavastuse «Dirty Danc­ing» trupis, mis andis selle lavastuse etendusi veebruarist aprillini Bostonis ja enne seda mitu kuud Chicagos?

Jah, aga ma lisan, et ma ei tantsinud selles lavastuses.

Kuidas tundub teile «Quee­ni» trupp ning sealhulgas lauljad Tanja Mihhailova ja Rolf Roosalu?

Nad avaldavad muljet. Võimalus nendega koos laulda on mulle väga oluline. Nagu ma juba varem ütlesin, et iga kord, kui ma Eestisse tulen, hämmastab mind siinsete inimeste andekus. Pean suureks auks nendega koos publiku ette lavale minna.

Millised on teie muljed Tartust kui linnast, mis on märkimisväärselt väiksem kui need Ameerika Ühendriikide linnad, kus käib teie igapäevane elu ja loominguline tegevus?


Väike linn on väga hea. Ma ei tahaks olla siin, kui see oleks mõni teine New York või Los Angeles.

Ma rääkisin just Paavole (Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene – toim) enne selle intervjuu andmist, et Ida-Euroopa linnad on mulle südamelähedased. Nii et võimalus siia tulla on mulle väga oluline.

Suurem osa ameeriklasi üldse ei teagi, kus Eesti asub, seega annab Tartus esinemine mulle omamoodi võimaluse kelkimiseks. Ja kuna ameeriklased on Ida-Euroopa geograafia osas naiivsed, jätab see minust neile eriti laheda mulje.

Kas te teadsite enne Vanemuisega koostööle asumist ja siia esimest korda lennates midagi Eesti kohta?

Ma teadsin, kus see asub, sest mu vanaema on pärit Leedust, seega ma tundsin natuke seda osa Euroopast. Aga Eesti kohta midagi täpsemat ma ei teadnud.

Kontsertlavastus
• Ansambli Queen lauludest koosneva kahevaatuselise kontsertlavastuse peaesineja on Tony Vincent (USA), kes laulis Vanemuise muusikalikontserdil «Memory» 2007.
• Lavastuse «Queen – The Doors of Time» lavastaja-koreograaf, lavakujunduse ja kostüümide autor on Mare Tommingas.
• Tony Vincenti kõrval laulavad Tanja Mihhailova, Rolf Roosalu ja ansambel Noorkuu, tantsib Vanemuise balletitrupp ning mängib bänd Tarmo Leinatamme juhatusel.
• Esietendus on 15. mail Vanemuise suures majas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles