Perepäeva tulu aitab puudega laste peresid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. märtsil aset leidnud heategevuslikul koguperepäeval «Naistelt naistele» koguti sügava ja raske puudega laste perede lapsehoiuteenuse toetamiseks 756 eurot.

Naiskodukaitse, politsei naisühenduse ja sisekaitseakadeemia naised, kes perepäeva Tallinna lauluväljakul korraldasid, otsustasid selle tulu annetada oma uuele koostööpartnerile, Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondile, soovides toetada erivajadustega laste perekondade lapsehoiuteenust.

Sügava ja raske puudega lapsi hooldavad enamasti nende vanemad. See on ööpäev läbi kestev kurnav kohustus, mistõttu võib kannatada perekonna üldine toimetulek. Riigi toetus on sageli vähene ega jõua kõikide peredeni. Samas võimaldaks hoiuteenus vähendada vanemate hoolduskoormust ning lubaks neil pühendada rohkem aega iseendale ja teisele pereliikmetele.

«Me oleme koguperepäeva eestvedajatele väga tänulikud,» teatas lastefondi tegevjuht Agnes Karlson. «Nad aitasid selle üritusega avada meie fondi 2013. aasta põhikampaania, millega kutsume üles toetama erivajadustega lapsi ning nende peresid, et võimaldada neile väga vajalikku teenust.»

Koguperepäev «Naistelt naistele» on igal aastal naistepäeva paiku peetav heategevusüritus, millega jõustruktuuride naisühendused tutvustavad naistele võimalusi, kuidas parandada oma lähedaste turvalisust. Tegevust on igal aastal jagunud kogu perekonnale – alates õpetlikest töötubadest ja meestehoiust ning lõpetades klounide etendusega.

Kliinikumi lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2001. aastast, olles seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles