Tartumaa Aasta Emaks ülendati emakeeleõpetaja Ilona Võik

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval Vanemuise väikeses majas kohalviibinud Tartumaa Aasta Ema kandidaadid (vasakult) Maria Peri, Lea Muuli, Ilona Võik, Ly Mikheim, Evi Zirnask, Piret Lõhmus ja Birgit Aasmäe.
Laupäeval Vanemuise väikeses majas kohalviibinud Tartumaa Aasta Ema kandidaadid (vasakult) Maria Peri, Lea Muuli, Ilona Võik, Ly Mikheim, Evi Zirnask, Piret Lõhmus ja Birgit Aasmäe. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartumaa Aasta Ema on Lähte Ühisgümnaasiumi eesti keele õpetaja, nelja lapse ema Ilona Võik, kes lisaks oma lastele on kasvatanud sugulasest kasulast ning võtnud kahel aastal enda perre elama vahetusõpilase, noore ameeriklanna ja sakslanna.


Pärast laupäeval Vanemuise väikses majas aset leidnud Eesti Maanaiste Liidu korraldatud tseremooniat ja aasta ema salli õlgadele saamist, saatis Ilona Võik oma pere lavalt saali tagasi ja kadus ise kulisside vahele.



Piduliku kontserdi teine pool oli siis alles ees ning vastpärjatud tubli ema pidi valmistuma Lähte naisrahvatantsurühma Hermine koosseisus ka esinejana publiku ette astuma. Just selline see naine ongi, alati jooksul ning teiste pärast või ühise asja nimel hõivatud.



Ilona Võik on suurepäraste omadustega vanemõpetaja, emakeele õpetajate sektsiooni esinaine ja kooli näiteringi juhendaja.



Ilona Võiki kui ema tublidusest annavad tunnistust ta laste tublidus.



Juhani õpib Lähte Ühisgümnaasiumi 12. klassis neljadele ja viitele ning mängib jalgpalli.



Jorma õpib Tartu Kutsehariduskeskuses autotehniku erialal ja armastab ekstreemsporti – talvel lumelauasõitu ja suvel rulluisutamist.



Eva-Johanna lõpetas Lähte Ühisgümnaasiumi 6. klassi kiitusega ja õpib Tartu  valla laste muusikakoolis flööti. Pere noorim, Andreas  käib lasteaias.



Pereisa Ahti on eraettevõtja, tegeleb ehitusega.



Tartu Maanaiste Liidule esitatud Aasta Ema kandidaatide seas olid tegelikult aga kõik tähelepanu ja tunnustust väärivad naised, seltside ja klubide, kooride ja tantsurühmade liikmed, kodukandi huvide eest seisjad, teiste innustajad ja õpetajad, teadustöö tegijad või külaliikumise eestvedajad. Ei ole nemad süüdi, et Tartumaa aasta emasid on otsustatud välja kuulutada ainult üks.



Need naised on Maria Peri Rõngu vallast, kel on 5 täiskasvanud last, 10 lapselast ja 1 lapselapselaps; Lea Muuli Luunjast, kelle peres kasvab 5 last; Evi Zirnask Laeva vallast, kel on 3 täiskasvanud last, 9 lapselast ja 5 lapselapselast; Birgit Aasmäe Haaslava vallast, kel on 3 last; Ly Mikheim Mäksa vallast, kel on kolm last ja üks lapsekaps; Tiina Kutsar Meeksi vallast, kel on 5 kõrgelt haritud last ja 9 lapselast; Piret Lõhmus Tähtvere vallast, kel on 2 last; Maire Kubri Nõo vallast, kel on neli last ja üks lapselaps ning Maire Kubri Nõo vallast, kellel on neli last ja üks lapselaps.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles