Muuseumis kerkisid püramiidid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõigepealt tuleb laduda tugev alusmüür ja siis muudkui edasi, ikka kõrgustesse. Just nii „ehitasid” reedel Eesti spordimuuseumis püramiide Veeriku põhikooli tüdrukud, kes käivad treener Nele Varendi juures võimlemistrennis.

Spordimuuseumis peeti püramiidide võistlust kolmandat korda, seekord osales kolm rühma: Veeriku kooli 1. klassi, 2.–4. klassi ja 5–8. klassi tüdrukute võistkond.

Kõik ehitised tulid võimlejatel suurepäraselt välja ning nii teenisid kõik rühmad karika. Iga võimleja sai medaliks vile ja spordimuuseumi direktor Daimar Lell kostitas võistlejaid väikse maiuspalaga.

«Väga vahva, et teete midagi sellist, mida tänapäeval vähe tehakse,» kiitis Eesti spordimuuseumi pedagoog Rita Mägi võimlejaid-püramiidiehitajaid, keda ta loodab järgmisel aastal muuseumis veel rohkem näha.

«Meil on tore interjöör ja vahva vana lava, kus esinesid kunagi Eesti kuulsad sportlased, ning nii see püramiidide konkursi mõte tuligi,» rääkis Rita Mägi. Võistluse eesmärk ongi lõbusas, sportlikus ja mängulises vormis võimlemist propageerida ning teadvustada võimlemist ja spordiajalugu õpilaste ja ka õpetajate seas.

Pärast võistlust saavad kõik osalejad spordimuuseumis silmaringi laiendada ja seda võimalust ei jätnud keegi kasutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles