Elva väikelastekodu saab neli peremaja

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etendus esimeselt Tartumaa Mitteteatrite Festivalilt kaks aastat tagasi: "Kust jutust see oligi" - Elva Väikelastekodu.
Etendus esimeselt Tartumaa Mitteteatrite Festivalilt kaks aastat tagasi: "Kust jutust see oligi" - Elva Väikelastekodu. Foto: Lea Kurvits

Elva linn plaanib ehitada Elva väikelastekodule järgmise aasta lõpuks kaks uut peremaja ning 2011. aasta lõpuks veel kaks.



Elva linnapea Reno Laidre sõnul on peremajade rajamise ettevalmistus väldanud juba kaks aastat ning see peaks päädima lastekodu üleminekuga sotsiaalministeeriumi haldusest Elva linnavalitsuse haldusse.



Praegu Järve tänava kahes omaaegses suvemajas töötav väikelastekodu kasvatab 45 last. Laidre kinnitusel on vanad ruumid jäänud väga kitsaks ning vajavad remonti.


«Sotsiaalministeeriumi nägemuses ehitab ministeerium projektirahaga valmis kaks uut peremaja Kase tänav 27 kinnistule ja kaks maja Järve tn 1 kinnistule,» selgitas Laidre, «seejärel viiakse läbi lahtiriigistamine ja asenduskodu teenuse osutamine antakse vähemalt 15-aastase kohustusega Elva linnale.»



Männilinna ja sotsiaalministeeriumi leping on praegu ministeeriumis läbivaatamisel ning kui sõnastus saab heakskiidu, allkirjastavad lepingu Elva linnavalitsus ning riigi esindajana Tartu maavalitsus. Laidre hinnangul võiks see sündida paari nädala jooksul.



«Peremajade ehituse järel paraneb oluliselt asenduskodu teenuse kvaliteet,» ennustas Laidre. «Lisanduda võivad mõned teenused, näiteks kodukohad õppivatele noortele, kes on lastekodust välja kasvanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles