Otepääl algavad eriolümpia talvemängud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmakordselt Eestis eelnes Otepääl toimuvatele eriolümpia talvemängudele mujal maailmas laialt levinud sportlaste ja politseinike ühine tõrvikujooks 2012. aastal.
Esmakordselt Eestis eelnes Otepääl toimuvatele eriolümpia talvemängudele mujal maailmas laialt levinud sportlaste ja politseinike ühine tõrvikujooks 2012. aastal. Foto: Politsei

Politseinike ja sportlaste ühise tõrvikujooksuga algavad Otepääl täna kaks päeva vältavad eriolümpia talvemängud.

Jooks viib osalejad Otepää raekoja eest Tehvandi suusastaadionile, kus leiab aset avatseremoonia. Seejärel algavad suusavõistlused intellekti- või liitpuudega noortele sportlastele.

Vastavalt jaksule saavad noored valida distantse pikkusega pool kilomeetrit kuni kahe ja poole kilomeetrini välja.

Lisaks Eesti koolidele ja muudele asutustele saabusid eriolümpia talimängudele delegatsioonid ka Lätist ja Leedust.

Ühise tõrvikujooksu traditsioonile eriolümpia talvemängudel pandi Otepääl alus möödunud aastal.

Lõuna prefektuuri ennetusteenistuse vanem Marina Paddar sõnas, et mõte koostööks Eriolümpia Eesti ühendusega ja tõrvikujooksu läbiviimiseks tekkis kui ta väisas Maltal peetud rahvusvahelist eriolümpia konverentsi. «Sellelgi aastal soovime koostööd Eriolümpia Eesti ühendusega jätkata, kuna möödunud aasta kogemus tõrvikujooksus osalemisel oli nii meile, võistlustel osalevatele sportlastele kui ka publikule väga meeldejäävaks ja südant soojendavaks kogemuseks,» leidis Paddar.

Tõrvikujooksu ajalugu sai alguse 1981. aastal Kansases, kui kohalik politseiülem läks eriolümpia korraldajatele appi, aitamaks koguda raha kohalike intellektipuudega inimeste spordi arendamiseks.

Jooks algab Otepää Vallamaja esiselt platsilt 6. märtsil kell 10.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles