Naiste piraadilaev seilas Luunjas

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile lumi ei pakkinud, kuid sellest hoolimata võttis Luunja mõisa pargis vormi piraadilaev, millel deviisiks «Naised laevas, laev põhjas».
Eile lumi ei pakkinud, kuid sellest hoolimata võttis Luunja mõisa pargis vormi piraadilaev, millel deviisiks «Naised laevas, laev põhjas». Foto: Margus Ansu

Eile lumi ei pakkinud*, kuid sellest hoolimata võttis Luunja mõisa pargis vormi piraadilaev, millel deviisiks «Naised laevas, laev põhjas».

Luunja kultuuri- ja vabaajakeskus kutsus ehitama lumelinna, et tähistada nii Luunja mõisa 510. aastat. Kuna lumi ei pakkinud ja huvi polnud kuigi suur, võtsid mõisaparki kuhjatud lumehunnikutest vormi vaid kolm lumelinna hoonet.

Üks neist oligi Lohkva lasteaia õpetajate Kai Vak­manni (pildil valab reelingule roosat värvi) ja Heelika Lihtsa (paremal) eestvedamisel ning laste toel valminud piraadilaev. Et suurem jagu laevameistritest oli naissoost, võõbati laevakere julgelt roosaks.

Mehelikult musta värviga võõpas laevale surnupealuumärgi Eva-Lotta Vak­mann (vasakul) ning esimese tüürimehe positsiooni hoidis kaptenisillal Jette Leele Jõe (vasakult teine).

Kuigi korraldajate loodetud päris linna mõõtu eilsed ehitised veel välja ei andnud, võib lumehunnikute hulga järgi loota, et kui sulale läheb, saab veel mõnegi päeva veeta lumest kindlusi ja losse voolides.

* Lumi pakib tähendab sama, mis lumi hakkab kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles