Ahhaas möllavad robotid ja nende ehitajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduskeskus Ahhaa.
Teaduskeskus Ahhaa. Foto: Margus Ansu

Laupäeval on Ahhaas Eesti esimene First Lego League finaalvõistlus, kus enam kui 200 Eesti ja Läti robootiku hulgast valitakse parim meeskond ülemaailmsele robootikavõistlusele.

Päev otsa vältaval võistlusel võtavad 9–16-aastased koolinoored omavahel mõõtu robotimängus ja meeskonnatöös, disainivad roboteid ning esitavad žüriile oma projekti.

Parim meeskond sõidab MTÜ Robootika kulul mais Saksamaale, kuhu tulevad kokku maailma parimad robootikud. «Nii pingelist ja tasavägist robootikavõistlust, kui laupäeval Ahhaas tuleb, pole Eestis varem olnud,» ütles võistluse peakorraldaja Heilo Altin.

Žürii eriliikmena osaleb Ahhaa robootikapäeval ka laulja Getter Jaani.

Robootikapäev algab kell 10 ning seda pääseb vaatama Ahhaa piletiga. Osaleda saab ka robootika töötubades ning tantsida koos robot Naoga. Kõigi piletiostjate vahel loositakse välja tasuta robootikašõu ning taastuvenergia legokomplekt.

First Lego League on 9–16-aastastele õpilastele mõeldud programm, mille eesmärk on teaduse ja tehnoloogia populariseerimine ning lastele vajalike teadmiste ja oskuste andmine. Võistluse meeskonnad võivad koosneda kuni kümnest kooliõpilasest ja vähemalt ühest juhendajast, kuid neis võivad olla ka sõbrad, kes soovivad koos midagi toredat teha.

Sündmuse ajakava leiab Ahhaa keskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles