Ministeerium toetab kunstigaleriisid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriminister Rein Lang on kinnitanud kunstigaleriide toetusprogrammi jaotused. Sel aastal saavad galeriid näituse-, haridus- ja arendustegevuseks ühtekokku 90 000 eurot, mis jagunes komisjoni otsuse järgi 15 projekti vahel.

Osa raha tuli Emajõelinna. Tartu Kunstnike Liit sai 8000 eurot näituste korraldamiseks kunstimajas ning Tartu Üliõpilasmaja sai Y-galerii näituste kulude osaliseks katteks 4000 eurot.

Teiste hulgas eraldati Põltsamaa Kunstiseltsile 2300 eurot Kesk-Eesti kunstigalerii pART tegevuse edendamiseks ja Mooste Külalisstuudiole 2500 eurot MoKSi galerii toetuseks.

Ministeeriumi kunstinõuniku Maria-Kristiina Soomre hinnangul tegutseb Eestis huvitava profiiliga kunstigaleriisid rõõmustavalt palju. Toetuste määramisel lähtuti tema sõnul kõigi taotlejate puhul ennekõike esitatud tegevuskavadest, programmide teostatavusest ja valdkondlikust mõjust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles