Linnavalitsus ei paindu Tamme kooli kaitsjate ees

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tamme Gümnaasium.
Tartu Tamme Gümnaasium. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu linnavalitsus ei pea õigeks toetada Keskerakonna algatatud eelnõu, mille eesmärk on säilitada Tamme gümnaasium senisel kujul ja senises asukohas.

Keskerakonna ettepanek oli sõnastada ümber mullune volikogu otsus koolivõrgu ümberkorraldamisest nii, et sinna saaks lause «säilitada Tartu Tamme Gümnaasium ühe asutusena tegutseva põhikooli ja gümnaasiumina asukohas Tamme pst 24a».

Tartu abilinnapea Tiia Teppan ütles, et linnavalitsus ei saa sellisel kujul eelnõu toetada, sest eelmisel aastal vastu võetud koolivõrgu ümberkorraldamise kava näeb väga selgelt ette Tamme gümnaasiumile uue gümnaasiumihoone rajamist Nooruse 9 hoonesse. «Oleme jõudnud faasi, kus taotleme riigilt abi hoone kordategemiseks.Seega ei taha ükskord tehtud otsust ümber otsustada,» rääkis abilinnapea.

Teppan ütles, et eelnõu esitajad eksitavad väitega, et tookordne otsus võeti vastu napi häälteenamusega, tegelikult oli poolt 30 ja vastu 8 volikogu liiget.

Linnavolikogu koguneb 14. märtsil.

Sellele istungile eelnevaks laupäevaks on Tamme gümnaasiumi kaitseks välja astunud vilistlased kavandanud meeleavalduse. Üks vilistlastest, kauane linnavolikogu liige Viktor Korrovits selgitas, et soov on laiemale kuulajaskonnale öelda, et ühe Tartu kõige edukama gümnaasiumi likvideerimine ei ole ülikoolilinnale kohane ega ole üldse kohane.

«Loodame, et mõistus võidab, » ütles Korrovits.

Teppan kommenteeris, et kooli direktor ja personal töötavad ühise eesmärgi nimel, ja seetõttu ei tahaks ta langetatud otsust kallutada.

«Ei tahaks, et nii oluline asi linnakodanike elus nagu hariduse andmine ja selle paremaks muutmine muutuks poliitilise võitluse tandriks. Siinkohal ei taha mingil moel viia seda ühe erakonna valimiseelseks võitluseks, » rääkis Teppan.

«Käisime koolis selgitusi andmas, kutsusime ka haridusministeeriumi asekantsleri, olime ette valmistanud pika ja argumenteeritud ettekande, paraku tuli kohale hoolekogust kaks inimest ja kümmekond õpetajat. Samas väidetakse, et me ei taha rääkida. Käib kirjalik pingpong,» lisas ta.

Teppan leidis, et see, et Tamme kooli lahutamine on vale, on ühe vilistlaste seltskonna arvamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles