Koos kirjandusfestivaliga tuleb taas pargiraamatukogu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel aastatel käib kirjandusfestivaliga Prima Vista kaasas ka pargiraamatukogu Tartu kesklinnas, kus saab nii ajalehti lugeda kui ka raamatuid laenutada.
Viimastel aastatel käib kirjandusfestivaliga Prima Vista kaasas ka pargiraamatukogu Tartu kesklinnas, kus saab nii ajalehti lugeda kui ka raamatuid laenutada. Foto: Margus Ansu / Postimees

Neljapäeval algav kirjandusfestival Prima Vista toob Tartusse taas pargiraamatukogu, mis on avatud kahel päeval südalinna pargis Poe tänava äärde jääval platsil.


Linnaraamatukogu avalikkussuhete juhi Linda Jahilo teatel saab 7. ja 8. mail keset linna vabas õhus raamatuid laenata, ajalehti ja ajakirju lugeda ning internetis surfata. Jahilo lisas veel, et kuuendat korda toimuv kirjandusfestival Prima Vista on algusest peale tahtnud vältida nelja seina vahele sulgumist ja püüdnud olla märgatav avalikus linnaruumis.



Päeval toimuvad pargis festivali lasteüritused, õhtul esinevad noored luuletajad, laulvad kirjanikud ja ansambel A-Rühm ning Kinobuss näitab filmi «Mina olin siin».



Pargiraamatukogu paneb peatuma ja festivali märkama ka juhuslikke möödujaid ning on vabaks kasutamiseks kõigile. Seal võib endale sobiva raamatu valida ka külastaja, kes seni ei ole raamatukogu teenuseid kasutanud, sest kohapeal vormistatakse lugejaks ja laenatud raamatud saab tagastada linnaraamatukokku.



Hommikul kogunevad pargiraamatukokku lapsed. Poku lasteaia tervituskontserdile järgneb kunstituba kirjanikuga. Lastele loevad tänavu oma loo või luuletuse kirjanikud Reet Made ja Heiki Vilep ning lapsed joonistavad sellele illustratsiooni.



Pargiraamatukogus antakse ka Toomemäel toimuva kirjandusliku orienteerumismängu start, kavas on veel nukuteatri etendus «Pokude seiklus metsas» ja II muusikakooli akordionistide ansambli kontsert.



7. mai õhtul esineb kirjandusrühmitus Purpurmust Org luulekavaga «Poeet ja müra sammas». Üles astuvad noored autorid Urmo Mets, Allar Lepa, Carolina


Pihelgas jt. Seejärel annab kontserdi Eesti hiphopi lipulaev ansambel A-Rühm. Kontsert on linnaraamatukogus toimuva räppluule õpitoa jätk ehk meistriklass.



8. mai õhtul toimub on pargis Prima Vista viies laulvate kirjanike kontsert. Kuigi paar viimast kontserti toimusid koos Mailauluga Athenas, alustati viis aastat tagasi just Pargiraamatukogus.



Seekordse kontserdi avab festivali patrooni Andres Ehini melodeklamatsioon, löökriistadel mängib Brian Melvin, kitarril Mart Soo. Uute esinejatena laulavad ja loevad luulet veel Kristiina Ehin, Marje Ingel ja Asko Künnap.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles