Tartlased tõid veteranide suusasõidult kõrgeid kohti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlaste võistkond veteranide Eesti suusameistrivõistlustel.
Tartlaste võistkond veteranide Eesti suusameistrivõistlustel. Foto: Erakogu

Võib öelda, et Eesti parimad suusaveteranid elavad Tartus, sest ühapäeval peetud veteranide Eesti meistrivõistlustel võidutses võistkondlikus arvestuses Tartu SVK võistkond.

Tartumaa suusaveteranid on juba viimasel paaril aastal seadnud eesmärgiks nimetatud võistluse võitmise, kuid pole selleni veel kunagi varem jõudnud, kinnitas Tartu suusaveteranide eestvedaja ja Tartu Ülikooli lektor Allar Kivi. Tänavusel aastal, aga suudeti Viljandimaal Holstre suusakeskuses võtta esikoht kõigest ühepunktilise eduga Viljandimaa võistkonna ees, kes on oma koduradadel enamasti ikka võitnud.

Keerulistes ilmastikuoludes, pidevas lume ja lörtsisajus, otsustasid tartlased rajale minna ilma pidamismäärdeta. Ehkki mitmed osaljead olid päev varem läbinud ka Alutaguse maratoni 42 km distantsi, näidati ometi head minekut.

Staažikale rändkarikale, mille andis üle mullune võitjavõitkond Lääne-Virumaa,  saab nüüd graveeritud ka Tartumaa nimi.

Eesti meistriteks Tartumaa võistkonna koosseisus tulid: N40 Sille Rell; N60 Leili Prans;  M35 Allar Kivil; M40 Teet Jagomägi; M45 Tarvo Kiudma; M75 Haidar Fahrudtinov.

Hõbemedali võitsid N35 Heleri Kivil; M35 Rannar Raantse; M40 Janek Truu.

Pronksile tulid N45 Maie Elias N55 Ülle Põldoja. Lisaks kuulusid võidukasse võistkonda Ivi Vaher, Sipppie Truu, Taivo Pallotedder, Rein Kullamaa, Airat Fahrudtinov, Andres Kübar, Anti Oot, Kalle Kiiranen, Lembit Nöps, Harri Kõks, Väino Erilaid.

Võistluste vanim osaleja oli 1930. aastal sündinud legendaarne võrulanna Karin Laine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles