Piirivalvurid tabasid Võrumaal üle veerandsaja illegaalse asiaadi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri peamaja Tartus Riia tänaval.
Lõuna prefektuuri peamaja Tartus Riia tänaval. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tänase päeva vältel on politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri piirivalvurid tabanud kümneid asiaadist illegaale, kes olid ebaseaduslikult Eestisse sisenenud.

Alates tänasest hommikust on Lõuna prefektuuri piirivalvurid Võrumaal kinni pidanud päeva vältel kokku 26 asiaadist illegaali, vahendas prefektuuri pressiesindaja.

Lõuna prefektuuri piirivalvurid jätkavad võimalike illegaalide tabamiseks läbiviidavat operatsiooni ning paluvad kõikidel valvsatel lõunaeestlastel, kes märkavad oma kodukandis liikumas kahtlustäratavaid asiaadi välimusega inimesi, sellest koheselt teada anda politsei hädaabinumbril 110, sest tegu võib olla ebaseaduslikult riiki sisenenud inimestega. Ühtlasi võib eeldada, et illegaalid püüavad hääletada end mõnele sõidukile. Ka sellistest juhtudest palutakse hädaabinumbrile viivitamatult teada anda.

«Vähem kui ööpäeva vältel tabatud 26 illegaali on suurim tabatud illegaalide hulk ELi välispiiril, aga neid võib olla veelgi enam, kui praeguseks tabatud. Käesoleval ajal tegeleb Lõuna prefektuur jätkuvalt aktiivselt illegaalide püüdmisega, oleme selleks täies valmisolekus ja vajadusel suuname operatiivselt piirkonda lisaressursse. Seejuures ootame kindlasti ka kohalike elanike kaasabi, sest tahes-tahtmata ei ulatu meie silmad ja kõrvad kõikjale. Lõuna-Eesti hõreasustusega piirkondades elavad kohalikud elanikud panevad kindlasti tähele võõraid, asiaadi välimusega inimesi, nende hääletamisi sõidukitele või muid ebatavalisi sõidukite ja isikute liikumisi. Sellistest kahtlustäratavatest tähelepanekutest palume praegusel ajal kindlasti viivitamatult politsei hädaabinumbril 110 teada anda. Tänan kõiki kodanikke juba ette - meie kõigi kohuseks on seista oma riigi julgeoleku eest!» sõnas Lõuna prefekt Tarmo Kohv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles