Seminarist osavõtjad jagavad lugusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahvapärimuse Kool on kutsunud ERMi näitusemajja homme algavale kolmepäevasele seminarile «Come share the story» («Tule ja jaga lugusid») seitsme välisriigi esindajad eri elualadelt alates jutuvestjatest ja lõpetades ülikooli õppejõududega.

Rahvapärimuskooli juhatuse esimehe Terje Puistaja selgituse kohaselt kasutavad nad kõik ühel või teisel viisil enda töös lugude jagamise metoodikat. Nad on valmis enda ametioskusi jagama teistega ning samas otsivad uusi ideid, väljundeid, võimalusi ja lähenemisviise.

Et seminar kuulub Eesti kultuuripärandi aasta sündmuste hulka, siis on üheks eesmärgiks jagada ja väärtustada oma riigi pärimusi.

Muu hulgas saab osaleda ühe või teise riigi tüüpilistes laulumängudes (Belgia), lapsepõlve mängudes (Hispaania), kalendrikombestiku rahvamängudes (Taani), traditsioonilistes laulumängudes (Rootsi), flaami tantsudes ja iiri rahvalauludes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles