Nõo kool pidas sarikapidu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo reaalgümnaasiumi hoone ehitus.
Nõo reaalgümnaasiumi hoone ehitus. Foto: Riigi Kinnisvara AS

Täna peeti Nõo reaalgümnaasiumi tulevase koolimaja sarikapidu. Riigi Kinnisvara AS ehitab uut koolimaja vana, mullu maha lammutatud hoonekompleksi asemele.

Riigi Kinnisvara turundus- ja kommunikatsioonijuhi Madis Idnurme sõnul tähistatakse sarikapeoga maja maksimaalse kõrguse saavutamist. Piduliku sündmuse eesmärgiks oli vastavalt rahvapärimusele kostitada ehitajaid, et luua head suhted majavaimuga ning et hoonet saadaks ikka hea õnn.

Suvel valmiv 5555-ruutmeetrine hoonekompleks on mõeldud 325 õpilasele ning seal saab olema ka 245 kohaga õpilaskodu.

AS Tari projekteeritud gümnaasiumiosa koosneb kolmekorruselisest klassiruumide korpusest, erialaklasside ja administratsiooni korpusest ning ühekorruselisest auditooriumist.

Õpilaskodu moodustavad kaks neljakorruselist ja üks kolmekorruseline korpus, mis on omavahel ja olemasoleva koolihoonega ühendatud esimese korruse fuajee kaudu.

Hoone rajamisel on arvestatud ka liikumispuudega inimestega: peasissepääsul on kaldtee, hoones on nõuetele vastavad invatualetid ja lift ning õpilaskodus invatuba esimesel korrusel, lisas Idnurm.

Ehitus läheb maksma ligi 5,2 miljonit eurot.

Nõo reaalgümnaasium on haridus- ja teadusministeeriumi hallatav üldhariduskool, kus toimub õpe 10.–12. klassini. Gümnaasium tegutseb käesoleval õppeaastal asenduspindadel Tartu linnas. Uues hoonekompleksis alustab kool 2013. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles