Vaba Isamaaline Kodanik valmistub valimisteks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik poolt korraldatud konverents «Ausa Eesti eest!» Tallinnas.
Pildil MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik poolt korraldatud konverents «Ausa Eesti eest!» Tallinnas. Foto: Andres Haabu

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik kavandab veebruari alguses asutada Tartu piirkonnaühenduse ja minna Tartus kohalikel valimistel kandideerima oma valimisnimekirjaga.

«Valime juhatuse, esimehe ja räägime kohalikest valimistest,» tutvustas MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik juhatuse liige Toomas Kalmus. «Suure tõenäosusega liikmed otsustavad valimistel kandideerimise.»

Kandideerida ei saa siiski mittetulundusühing, küll aga on võimalik kandideerida sama nime kandva valimisnimekirja all.

Piirkonnaühenduse asutamise koosolek on kavandatud 9. veebruariks Ülikooli kohviku talveaias. Ettevalmistav koosolek on plaanitud täna õhtuks.

Kalmus lausus, et postitusnimekirjas on neil üle 60 inimese, kuid kes neist on valmis kandideerima, on Kalmuse sõnul veel ennatlik kommenteerida.

Ta nimetas siiski, et üks tuntuimaid Vaba Isamaalise Kodaniku ridadesse kuuluvaid tartlasi on Tõnis Lukas. Kalmus oli haridusminister Lukase poliitiline nõunik.

Esmaspäevast Eesti Rahva Muuseumi direktorina tööle asunud Lukas ütles, et praegu ta keskendub muuseumile ega mõtle valimistele.

Läinud nädalal asutas Vaba Isamaaline Kodanik Elva lähedal Waide motellis Tartumaa piirkonnaühenduse ja valis selle juhatuse esimeheks Märt Meesaku, kes on varem kahel korral osutunud valituks Konguta valla volikogusse. Juhatuse liikmeteks valiti veel Madis Avi ja Jaak Kirsipuu.

«Tartumaa ühendus on loodud eesmärgiga aidata kaasa eestluse säilimisele ja väärtuspõhise poliitika elluviimisele. Oluline on keskenduda kogukonna vajadustele maapiirkondades,» vahendas pressiteade Meesaku kommentaari.

Vaba Isamaaline Kodanik on piirkonnaühenduse loonud ka Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles