Ahhaa õpetab ohutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduskeskus Ahhaa.
Teaduskeskus Ahhaa. Foto: Margus Ansu

Täna alustab teaduskeskus Ahhaa ohtusteemalist pommi- ja päästepäevade sarja, kus tutvustatakse päästjate ja demineerijate tööd ning peetakse hoiatusloenguid. Teemapäevad toimuvad kord kuus.

Esimene pommi- ja päästepäev algab laupäeval kell 11, kui päästjad asuvad demonstreerima, kuidas nad tegutsevad liiklusõnnetuse korral. Kell 13 peidetakse tehnoloogiasaali «pomm» ning tööle asuvad pommirobot, pommikoer ja täisvarustuses demineerija.

Teemapäeva lõpetab kell 18 algav tasuta hoiatusloeng «Ettevaatust, pomm!», kus esinevad Lõuna-Eesti pommirühma juhataja Kalvar Tammine ja Tartu kiirabi koolitusjuht Andras Laugamets. Nad räägivad lugusid pommide ja pürotehnikaga juhtunud õnnetustest Eestis, õpetavad, kuidas selliseid olukordi vältida ning kuidas õnnetuse korral tegutseda.

Kuna loengus näidatakse häiriva sisuga fotosid, siis ei tasuks sellele üritusele minna nõrgema närvikavaga inimestel ning alla 16-aastastel lastel peab loengus kaasas olema täiskasvanud saatja.

Pommi- ja päästeüritusele saab Ahhaa majapiletiga ning õhtune loeng lektooriumis on tasuta.

Järgmine Ahhaa pommi- ja päästepäev tuleb 9. veebruaril ning siis on hoiatusloengu teema ohutu kütmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles