IRLi peasekretär on krooniline trahvivõlgnik

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruumika Honda diibiga ringi sõitev ja «Laulud tähtedega» saates tubli laulumehena esinenud Margus Tsahkna jätab sageli maksmata nii parkimise eest kui ka sellele järgneva parkimistrahvi.
Ruumika Honda diibiga ringi sõitev ja «Laulud tähtedega» saates tubli laulumehena esinenud Margus Tsahkna jätab sageli maksmata nii parkimise eest kui ka sellele järgneva parkimistrahvi. Foto: Marianne Loorents

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna jõudis äsja Amet­likesse Teadaannetesse, kus kaks kohtutäiturit nõuavad mehelt kuue trahvi eest maksmata raha. Tsahknal on olnud varemgi täituritega pistmist.


Läinud neljapäeval edastas Tartu kohtutäitur Anne Böckler Margus Tsahknale täitmisteate, mis puudutab kokku viit Tallinna transpordiametile maksmata parkimistrahvi.



Esimene selline trahv pärineb juba läinud aasta oktoobrist, uuemad aga selle aasta algusest.



480-krooniste trahvisummade viiekordne korrutis teeb kokku 2400 krooni, koos täitekuludega on summa üle 3400 krooni ja seda juhul, kui Tsahkna raha vabatahtlikult 7. maiks ära maksab.



Kui mitmekümne tuhande kroonist riigikogulase palka teeniv Margus Tsahkna võlga ära ei tasu, võiks täitur arestida tema pangakontod, töötasu ja muu vara.



Tallinna kohtutäitur Mati Roodes on Tsahknale edastanud ühe täitmisteate, milles nõuab kokku 506 krooni ja 50 senti. Sellest 300 krooni on Lõuna prefektuuri trahvinõue.



12. detsembril eelmisel aastal ületas Tsahkna Jõgevamaal Puurmani vallas Tallinna–Tartu maanteel lubatud sõidukiirust 19 kilomeetri võrra.



Politseist kinnitati, et trahv jäi õigeaegselt tasumata ja nõue anti edasi kohtutäiturile.



Tartu Postimehele teadaolevalt ei ole see esimene kord, mil Tsahkna trahvid kohtutäituri kätte jõuavad. Tavaliselt saadavad täiturid võlgnikule koju kõigepealt meeldetuletuse ja kui ka sellest ei piisa, läheb asi Ametlikesse Teadaannetesse.



Sõnaaher mees


Tsahkna teatas Tartu Postimehele telefonitsi esialgu järgmist: «Tead, aga ole hea, pane need küsimused mulle meili, ma vastan sellele väga korrektselt, et ei tekiks omavahel eriarusaamu, eks,» lausus ta. «Teeme nii, ma ootan meili, head aega,» lõpetas mees telefonikõne.



Seejärel saatis Tartu Postimees Tsahknale meilitsi seitse küsimust, millest Tsahkna vastas ainult küsimusele, millal ta trahvid ära maksab. «Kõik teie poolt viidatud arved on tasutud,» teatas IRLi peasekretär.



Tsahkna ei vastanud enam meilitsi ega telefonitsi küsimusele, millal ta trahvid maksis, aga Tartu Postimehe andmetel ei olnud need veel eile hommikul tasutud. Juhul kui Tsahkna väide trahvide tasumisest paika peab, sai see toimuda pärast Tartu Postimehe telefonikõnet.



Vastus jäi eile kella neljaks saamata muu hulgas küsimusele, miks Tsahkna trahve õigeaegselt ei tasunud ja kas tal ei ole tasumiseks raha.



Samuti ei vastanud mees kü­simusele, kui tihti tal on varem olnud kohtutäituritega kokkupuuteid seoses tasumata trahvidega.



Margus Tsahkna kandideeris viimastel riigikogu valimistel Tartu linnas, kust ta sai IRLi kolmanda numbrina 786 häält.



Tsahkna, maksa ära


Tartu Postimees küsis Tartu volikogu liikmelt, kirikuõpetajalt ja Tsahkna parteikaaslaselt Joel Luhametsalt, mida tema arvab sellest, kui poliitik ja avaliku elu tegelane jätab korduvalt maksmata trahvid, kuni kogu lugu jõuab kohtutäituri kätte.



«Me elame sellises maailmas, kus ma näen, et on terve hulk inimesi, kes ei kavatse üldse midagi maksta,» lausus Luhamets. «Kui inimene tahab olla teistele teenäitaja ja ühiskonnaelu edendaja, siis ei lähe need (mittemaksmine ja samal ajal teenäitajaks olemine – N.N.) kuidagi kokku.»



Luhamets jäi enda seisukoha juurde ka kuuldes erakonnakaaslase trahvidest. «Mul on raske öelda, miks need trahvid on maksmata. Helistaksin talle hea meelega ja ütleksin, et maksa ära,» lisas Luhamets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles