Skandaalne Herne tänava maja ehitatigi madalamaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinnas Herne tänavas on jälle saed undama tõmmatud, et teha madalamaks terve aasta naabritele ja linnaametnikele tegevust pakkunud maja number 45, mis ei vasta detailplaneeringule.
Supilinnas Herne tänavas on jälle saed undama tõmmatud, et teha madalamaks terve aasta naabritele ja linnaametnikele tegevust pakkunud maja number 45, mis ei vasta detailplaneeringule. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse teatel on tehtud ettekirjutus Herne 45 lammutustöödeks täidetud ning ettevõtja astub samme ehitise kooskõlla viimiseks seadustega.

«Meil on hea meel, et lammutamise ettekirjutus täideti,» kommenteeris pressiesindaja vahendusel olukorda Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint. «Loodan, et see juhtum annab kõigi Tartu linna arendajatele ja ehitajatele selge signaali, et omavoliline ehitustegevus ei ole aktsepteeritav ning võib lõppeda omavolilise ehitise lammutamisega.»

Ettekirjutusega kohustati viia Herne 45/47 kinnistul asuv õigusvastane ehitis välisgabariitide (pikkus, laius, kõrgus) osas vastavusse ehitusprojektiga hiljemalt 20.11.2013.

Tänavapoolsel hoonemahul toodi katus poole meetri jagu madalamale, hoovipoolsel hoonemahul lammutati kogu katus ning uus katus ehitati samuti pool meetrit madalamaks. Lisaks lammutati hoovipoolse hoonemahu rõdud ja terrassid ning otsasein, mis ehitati uuesti üles 2,6 m võrra tänava pool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles