Joobnult rooli istunul võeti nii load kui auto

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Korduvalt napsisena roolist tabatud mehe suhtes oli kohus resoluutne: pooleteiseks aastaks load ära, auto konfiskeerimisele ja tagatipuks aasta tingimisi vangistust.

Eile tunnistas Tartu maakohus kokkuleppemenetluses süüdi Aivar Voika (54) mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis, märkis Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm. Õigusemõistja määras talle üheaastase tingimisi vangistuse 10 kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse käitumiskontrollile.

Lisakaristusena võeti Voikalt ära mootorsõiduki juhtimise õigus üheks aastaks ja kuueks kuuks. Samuti arestiti konfiskeerimise tagamiseks ja võõrandamise tõkestamiseks süüdistatavale kuuluv mootorsõiduk Mazda.

Kohtuotsusega auto ka konfiskeeriti, kuid seda tehakse füüsiliselt alles pärast kohtuotsuse jõustumist. Menetluskulude katteks peab Voika tasuma 275 eurot.

Mullu 29. detsembri öösel peatasid Lõuna prefektuuri politseinikud Elvas Kesk tänaval mootorsõiduki Mazda. Kontrollimisel selgus, et autot juhtinud Voika on alkoholijoobes. Mees kõrvaldati sõiduki juhtimiselt. Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Jüri Vissaku sõnul on süüdistatav varasemalt seitsmel korral kriminaalkorras karistatud, sealhulgas ka mootorsõiduki joobeseisundis juhtimise eest.

«Lisaks karistuse nõudmisele olen kohut palunud konfiskeerimise tagamiseks sõiduk Mazda arestida,» lisas prokurör.

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles