Viis kooli võistlevad ligi pool sajandit

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile algas kuue osalejaga viie kooli võistlus matemaatikaülesannete lahenda­misega.
Eile algas kuue osalejaga viie kooli võistlus matemaatikaülesannete lahenda­misega. Foto: Margus Ansu

Tänavune viie kooli võistlus reaalainetes on järjekorras juba 48. ja pisut ka eriline, sest peale tavapäraste osalejate on külalisvõistlejatena kohal Ida-Virumaa noored.

Võistluse traditsioonilised osalejad on Tartust Treffneri, Tamme ja Härma gümnaasium ning pisut kaugemalt Nõo reaalgümnaasium ja Viljandi gümnaasium. Võisteldakse kolmes aines: eile lahendasid noored matemaatika- ja füüsikaülesandeid, täna ootab ees keemia.

Sel aastal võõrustajakooliks oleva Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer rääkis, et kokkuvõtted tehakse nii individuaalselt kui kõigi koolide lõikes ning eraldi arvestus on ka traditsioonilisele viisikule.

Ida-Viru võistkond, mis koosneb Jõhvi ja Kohtla-Järve gümnasistidest, osaleb Viru Keemia Grupi toetusel. Nimelt on viimased paar aastat olnud võistlus tihedalt seotud kolme ettevõttega, peale keemiatööstuse toetavad seda ka Skype ja Nortal.

Ott Ojaveeri sõnul vajavad eelnimetatud firmad pidevalt reaalharidusega töötajaid ning on nende kroonilise puuduse tõttu asunud ise nende kasvatamisesse panustama.

Alates 2010. aastast on ettevõtted võistlust toetanud stipendiumidega ning täna peab Skype Eesti juht Tiit Paananen Treffneri gümnaasiumi aulas noortele loengu «Miks valida IT-karjäär?».

Pärastlõunal on raekojas kohtumine, kus võistluse korraldajad ja toetajad kirjutavad võistlejate juuresolekul alla koostöömemorandumile.

Järgmisel aastal korraldab võistlust Nõo reaalgümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles