Kohus lõpetas Trašanovi protsessil tunnistajate kuulamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastatud altkäemaksu andmine.
Lavastatud altkäemaksu andmine. Foto: Margus Ansu.

Tartu maakohus lõpetas teisipäeval kinniste uste taga Valga endise maavanema Georg Trašanovi ning ASi Go Bus ja selle juhtide altkäemaksu- ja pistisesüüasja tunnistajate kuulamise.


Kohus kuulas kinnistel istungitel 22 tunnistaja ütlusi ning jätkab protsessi kolmapäeval kriminaalasjas kogutud tõendite uurimisega.

Esialgse kava kohaselt peaks protsess jätkuma ka neljapäeval, kuid siis juba Põlva kohtumaja asemel Tartu kohtumajas. Istungil tahetakse uurida süüasja video- ja audiosalvestusi.

Kohus kavatseb tõendite uurimise ja süüdistatavate ütluste kuulamisega jõuda lõpule 27. aprillil.

Eelmisel nädalal alanud protsessil ei tunnistanud Valga endine maavanem Trašanov (54), AS Go Bus, selle juhatuse esimees Aivo Pärn (41) ning juhatuse liikmed Kalle Muru (41) ja Valter Keis (47) end süüdi.

Trašanovi kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsar, Muru kaitsja vandeadvokaat Sirje Must, Pärna kaitsja vandeadvokaat Maria Mägi, Gobusi kaitsja vandeadvokaat Tarvo Lindma ning Keisi kaitsja vandeadvokaat Anne Tammer märkisid, et nende kaitsealustele esitatud süüdistused ei ole põhjendatud.

Kohus nõustus Lõuna ringkonnaprokuröri Marge Püssi taotlusega jätta protsess GoBusi ärisalduse kaitseks kinniseks vaid tõendite uurimise ja kohtuvaidluse ajaks, muus osas on istungid avalikud.

Prokurör süüdistab Trašanovit korduvas altkäemaksu ja pistise võtmises, Muru korduvas altkäemaksu ja pistise andmises ning Pärna ja Keisi korduvas altkäemaksu ja pistise andmisele kaasaaitamises. AS Go Bus on kohtu all juriidilise isikuna süüdistatuna altkäemaksu ja pistise korduvas andmises.

Süüdistuse järgi võttis Trašanov 2006. aasta suvel ja septembris Valga maavanemana GoBusi juhatuse liikmelt Kalle Murult kahel korral vastu kokku 50 000 krooni altkäemaksu ning sõlmis vastutasuna Valga maavalitsuse nimel ebaseadusliku hankelepingu GoBusiga, millega eiras Valga maakonna bussiliinide veo riigihanke tulemusi ning riigihangete seaduse nõudeid.

Muru sai altkäemaksuks makstud raha GoBusi juhatuse esimehe Pärna korraldusel GoBusi juhatuse liikmelt Keisilt, märkis süüdistus.

Süüdistuse kohaselt võttis Trašanov 2006. aasta märtsis ja detsembris ning 2007. aasta aprillis ja oktoobris Murult pistist kokku 120 000 kooni, mis Pärna korraldusel ja ühel korral ka Keisi kaasabil võeti Go Busi rahalistest vahenditest.

Vastutasuks sõlmiti Go Busi omandusse kuuluvate OÜ Trakmani ning Go Busi ja Valga maavalitsuse vahel Go Busile soodsate tingimustega lepinguid või muudeti varem sõlmitud veolepinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles