Filmiõhtud viivad inimkonna piirialadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roy Strider.
Roy Strider. Foto: PP

Tartu keskkonnahariduskeskuse saalis (Kompanii 10) algab Roy Strideri (pildil) tee- ja filmiõhtute sari «Rännakud keskkonna ja inimkonna piirialadel».

Iga filmiõhtu keskendub ühele piirkonnale või riigile ning tutvustab sealset eluolu, loodusväärtusi, inimeste suhet loodusega ja keskkonnaprobleeme. Õhtuid juhib mitme reisiraamatu autor Roy Strider, kes on elanud ja rännanud ka Tiibetis, Nepalis, Mehhikos, Mongoolias ja Indias.

Suure reisikogemuse ja rohelise maailmavaatega Strideri ettekandeid ilmestavad tema reisimuljed. Igal filmiõhtul pakutakse teemaga seotud erilist teed.

«Sari püüab tutvustada ja vastuseid leida teravatele küsimustele planeedi ja selle asukate jätkusuutlikkuse kohta ning otsida selgust hapra looduse, ühise elukeskkonna ja pidurdamatu inimsoo omavahelistes suhetes,» märkis Strider.

Filmide fookus on suunatud enamjaolt Kolmandasse Maailma – Aasiasse, Kesk- ja Lõuna-Ameerikasse, Lähis-Itta, Aafrikasse.

Esimene filmiõhtu on 10. jaanuaril kell 18. Kavas on näidata 2009. aastal Mehhikos valminud filmi «Aja süda» (režissöör Alberto Cortés, 90 minutit), mis käsitleb maia indiaanlastest zapatis­tide võitlust üleilmastuva kapitalismi ja Mehhiko keskvõimu vastu. Filmil on eestikeelsed subtiitrid.

Roy Strider, kes on ka ise zapatistide kommuunkülades elanud, juhatab filmi sisse ning pakub traditsioonilist maia indiaanlaste teed.

Filmiõhtutel osalemine on huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles