Tartu võõrustab Baltimaade suurimat siserulluisutamise võistlust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siserulluisutamine.
Siserulluisutamine. Foto: Schänkel Tartu Rull

Maaülikooli spordihoones tuleb 19. ja 20. jaanuaril siserulluisutamise võistlus Schänkel Tartu Rull, mis toob Emajõelinna võistlema rulluisutippe nii Eestist kui välismaalt.

Korraldajate kinnitusel on esindatud Läti, Leedu, Venemaa ja Ukraina paremik. Välisriikidest on tänase seisuga üritusele registreerinud pea poolsada uisutajat.

«Üritus on senise tegutsemisaja jooksul pidevalt kasvanud nii võistlusklasside kui osalejate hulga poolest,» rääkis korraldaja Jaan Saks. Sel korral oodatakse rulluisutajaid kaheksasse erinevasse vanuseklassi – noorimad on kuni 8-aastased ning vanimad üle 50-aastased.  

Maaülikooli spordiklubi palliplatsidele ehitatava raja pikkus on 100 meetrit ning kahe päeva jooksul läbitakse distantse 100st 3000 meetrini. Teise võistluspäeva lõpetab võistkondlik teatesõit.

Mullu meeste põhiklassis võitjaks tulnud Eerik Idarand leidis, et siserulluisutamisel on põhjamaades kindlasti tulevikku: «Kuna sügised muutuvad varakult vihmaseks ja kevadel sulab lumi üsna hilja, siis väljas rulluiskudel treenimine on raskendatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles