Ärimehed jagavad lauamänge

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mik Hansen näitab üht 61 lauamängust, mis lastekodulastele kingitakse.
Mik Hansen näitab üht 61 lauamängust, mis lastekodulastele kingitakse. Foto: Sille Annuk

Tartu Koidu keskuse juht Anne Schotter lausus kiidusõnu ehitusärimees Mik Hansenile, kes sõitis mööda Jõgeva- ja Tartumaad, viies lastekodulastele kommi ja mõistlikku rahakasutust õpetava lauamängu.

«See pidi olema huvitav ja arendav, aga väga keeruline mäng,» vahendas Schotter Koidu keskuse endiselt töötajalt Merli Tähnaselt kuuldut.

Ehitusfirmade E&G ning Nordicvent hankejuht Mik Hansen rääkis, et alul põtkis ta peas vaid umbmäärane mõte tänavuseks jõuluks midagi heategevuslikku korraldada.

Viimaks koondusid Hanseni mõtted lastekodulastele ning lauamängule «Cashflow», millel on tekkinud austajate klubi nii Tartus kui ka Tallinnas. Ka Hansen ise mängib kirglikult.

«Kui lastekodulaps alustab iseseisvat elu, võib oma sissetulekute ja väljaminekute planeerimine osutuda talle keeruliseks,» selgitas Mik Hansen. «See mäng õpetab investeerima, ebaotstarbekaid kulutusi ja halbu laene vältima. Selles on omavahel põimitud loovus ja majanduslik mõtlemine.»

Anne Schotter kinnitas, et mõistlikku rahaga ümberkäimist ei valda ükski lastekodukasvandik kunagi laitmatult.

«Meil elavail lastel pole ju enne elluastumist rahaplaneerimise muret – toit on laual ja riie seljas,» arutles Schotter. «Täiskasvanuks saades võid nõnda olla äkki lõhkise küna ees.»

E&G ja Nordicvent annetasid kokku 16 000 eurot. Selle eest soetati 61 «Cashflow’» mängu, aga ka maiustusi, värvipliiatseid, male- ja kabemänge, arvutimonitore ning üks koroonalaud.

Mik Hansen selgitas, et näiteks tugeva vaimupuudega lapsed, aga ka kehva eesti keele oskusega lapsed venekeelsetes lastekodudes lauamängust ilmselt suurt rõõmu tunda ei oskaks.

Üleilmselt populaarsust kogunud «Cashflow», ligikaudses tõlkes «Sularahatulv», põhineb raamatu «Rikas isa, vaene isa» autori, finantskoolitaja Robert T. Kiyosaki ideedel.

Näiteks väidab Kiyosaki, et peamine põhjus, miks inimesed rabelevad rahalistes raskustes, on see, et aastaid koolipinki nühkides ei õpi nad paraku mitte midagi raha kohta. Inimesed hakkavad töötama raha eest, kuid ei õpi kunagi raha enda eest tööle panema, leiab autor.

Mik Hansen lisas, et Tallinna ja Tartu Cashflow’ klubi liikmed püüavad lähikuudel käia ka kõigis kingituse saanud lastekodudes koos lastega lauamängu mängimas, et nipid ja nõksud algajaile kiiremini kätte tuleks.

«Mida rohkem mängid, seda vilunumaks muidugi muutud ja hakkad märkama paralleele päriseluga,» kõneles Hansen. «Samas on lauamäng tehtud nii lihtsaks, et sellest saab aru igaüks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles