Volikogu kinnitas Nooruse 9 ümberehituse Tamme kooli gümnaasiumiks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse 9 maja, kuhu peab pärast remonti kolima Tamme kooli gümnaasiumiosa.
Nooruse 9 maja, kuhu peab pärast remonti kolima Tamme kooli gümnaasiumiosa. Foto: Sille Annuk

Tamme gümnaasiumi hoone rajatakse Nooruse 9 kinnistule, nii otsustas täna 22 linnavolinikku, selle vastu oli kaheksa volikogu liiget.

Ühtlasi andis volikogu linnavalitsusele loa esitada Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele projekti gümnaasiumi rajamiseks. Ehituse maksumus on ligi kaheksa miljonit eurot, millest linna kanda oleks 1,9 miljonit, vahendas volikogu pressiesindaja.

Ühtlasi võtab linn endale ka kohustuse tagada täiendavate kulude katmine ligi 2,2 miljoni euro ulatuses, sest samas hoones tegutseva Tartu täiskasvanute gümnaasiumiga seotud töid projekti raames ei rahastata.

Tamme gümnaasiumi kasutusse on planeeritud hoone esimene ja teine korrus ning mõned ruumid ka kolmandalt korruselt, kokku 5253 ruutmeetrit. Täiskasvanute gümnaasium saab suurema osa hoone kolmanda korruse ruumidest ning neljanda korruse, ühtekokku 1557 ruutmeetrit.

Tamme gümnaasiumis tahab linn avada viis paralleelklassi, kus kõigis astmetes õpiks kokku vähemalt 540 õpilast.

Plaanide järgi algavad ehitustööd 2014. aasta kevadel ning hoone peaks olema valmis 2015. aasta septembriks.

Nooruse 9 kinnistu ostmise Tartu Ülikoolilt otsustas volikogu tänavu märtsis. Linna 2013. aasta eelarves on kinnistu ostuks, hoone projekteerimiseks ja ehituseks kokku 1,54 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles