Anne noortekeskus ei saa uut hoonet

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne noortekeskuse eskiis.
Anne noortekeskuse eskiis. Foto: Karin Tõugu ja Mikk Meelak

Tartu linn loobub rahapuudusel Anne noortekeskusele uue hoone ehitamisest.

Volikogu tunnistas täna kehtetuks 2008. aastal tehtud otsused ning loobus rahapuuduse ja linna omaosaluse suure määra tõttu Anne noortekeskuse ning infokeskuse Tartu Noored ehitamise projektides osalemisest.

Noortekeskuse uue hoone rajamine kinnitati samas üheks linna prioriteediks 2014. aastal algava Euroopa Liidu uue eelarveperioodi struktuurifondidest raha taotlemisel.

2008. aasta märtsis tegi volikogu otsuse rajada A. Le Coq spordimaja naabrusesse Anne noortekeskuse uus hoone. Projektide 3,1 miljoni eurosest kogumaksumusest pidi linna omafinantseering olema kuni 1,6 miljonit.

Praeguseks on valminud hoone projekt ja korraldatud riigihange ehitaja leidmiseks. Ehituse hinna kallinemist on püütud hoone projekti kärpimisega vähendada, kuid siiski ületab madalaima hinnaga pakkumine volikogu lubatud kogumaksumust 300 000 euro võrra. Sellega oleks linna omafinantseeringu osakaal ligi 60 protsenti.

Volikogu leidis, et Tartu linna eelarve tänaseid võimalusi hinnates ei saa projekti rahastamise mahtu suurendada, samuti pole raha senise omafinantseeringu katmiseks, mistõttu tuleb projektist loobuda.

2013. aasta eelarvesse on planeeritud Anne noortekeskuse praeguse maja (Uus 56) keskküttesüsteemi kapitaalremondiks 83 000 eurot.

Anne noortekeskuse rajamise projektist loobumise otsuse poolt hääletas 25, vastu oli 14 volikogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles